Alışveriş - Moda Tuzla'da 4 gün sürecek 'Alışveriş Festivali' bugün başladı
Paylaş
Tuzla'da 4 gün sürecek 'Alışveriş Festivali' bugün başladı

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kent Konseyi iş birliğinde 4 gün sürecek Alışveriş Festivali bugün başladı. Yaklaşık 1200 standın yer aldığı festivalde geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlanmak üzere mezat, yarışmalar, eğlence ve çeşitli aktiviteler ziyaretçiler ile buluşturuluyor. Festivalin üçüncü gününde ise Kutsi sahne alacak.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kent Konseyi iş birliğinde 26-29 Mayıs tarihleri arasında Viaport Marina Uluslararası Fuar, Kongre ve Gösteri Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açan alışveriş festivalinde 1200’den fazla stant yer alıyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın gereksinim duyan ev hanımları için hayata geçirdiği ‘İyilik Atölyesi’nde üretilen ürünler de festivalde yerini alacak. Dört gün sürecek festivale yaklaşık 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

 “AMACIMIZ EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRETEN İNSANLARI DESTEKLEYEBİLMEK”

 Festivale katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şu an sayabildiğimiz kadarıyla 1200 stant kurulmuş durumda. Katılımların artmasını da bekliyoruz. Yani festivalin bitimine kadar 1500’ü bulacağını düşünüyoruz. Buradaki amacımız el emeği göz nuru üreten insanları destekleyebilmek. Ayrıca ikinci el ürünlerin ve kullanılmış ürünlerin sergilenmesini de amaçlıyoruz. Her bir alışverişin, her bir etkileşimin dünyadaki kısıtlı kaynaklarımızın korunmasına, geleceğimiz olan gençlerimize, ekolojik dengeye, karbondioksit emisyonuna katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bir sosyal sorumluluk projesi gibi de düşündüğümüz bu çalışmayla birlikte etkinlikler olacak. İkinci bir sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştireceğiz. Konserlerden elde edilen gelirlerle ihtiyaç sahiplerine destek vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

“BİZ KADINLARI DURDURMAK ZORDUR”

 Kütahya’dan, İzmir’den Bursa’dan Bilecik’ten Türkiye’nin her yerinden birçok sanatçının festivale geldiğini vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak ise “Bizim burada hedefimiz 2 bindi, şimdi ise 5 bine çıkmak oldu. Çünkü biz kadınları durdurmak zordur. Bize bir imkan verildiği zaman bir kademe daha ileriye girmek isteriz. İnşallah bunu da daha iyi seviyeye taşıyarak festivalimizi Türkiye çapında duyurmak istiyoruz” dedi.

 “HER ANLAMDA TUZLA’YI TUZLA YAPTILAR”

 Festivalde stant açan Ahu Kaputluoğlu ise Tuzla’da güzellik merkezi olduğunu söyleyerek, “Tuzla Belediyesi’nin yapmış olduğu etkinlikler, Tuzla’ya katkıları gerçekten paha biçilemez. Kendilerini takdir ediyorum. Her anlamda Tuzla’yı Tuzla yaptılar. Özellikle bu marinanın açılmasıyla Tuzla bir ivme kazandı. Bu festival, bizim için iyi bir iş imkanı ve iyi bir reklam olacak. Tuzla Belediyesi’nin kadın girişimcilere ve eğitime olan öncülüğünü ve katkılarını çok iyi biliyorum. İnşallah hepimiz için hayırlısı olacak” diye konuştu.

 Geri dönüşümle ilgilenen 53 yaşındaki Ayten Solmaz, satış yapıp ev ekonomisine katkı sağlamanın çok güzel bir şey olduğunun altını çizerek, “Giyilmiş kotları, alıyorum, yıkıyorum, ütülüyorum ve değerlendiriyorum. Bir üründen tekrar aynısı çıkmıyor. Çantalar, tokalar yapıyorum. 7 yıldan beri evimin balkonunda dikiyorum bunları” ifadelerini kullandı.  

Haberin Devamı

 51 yaşındaki Filiz Saltar Gönül Elleri Çarşısı’nda özel çocuklardan sorumlu olduğunu söyledi. Saltar, “Burada Tuzla Belediyesi’nin Gönül Elleri Çarşısı’nın özel çocuklarından sorumluyum. Özel çocuklarımıza hocalarımız eşliğinde el emeği ürünler ürettiriyoruz. Ürettikleri ürünleri bu şekilde pazarlıyoruz. O ürünleri tekrar dönüştürüyoruz. Çocuklarımızın bazen hastane ihtiyaçlarını ve kendileriyle ilgili özel ihtiyaçlarını karşılamaları sağlıyoruz. Hem de çocuklarımızın motor gelişimlerine yardımcı oluyoruz. Zihinsel engeli olan çocuklarımıza da onları motive edecek, sakinleştirecek şeyler yaptırıyoruz. Ürünlerimizi de kendi çocuklarımızın eşliğinde sergiliyoruz” şeklinde konuştu.