Aşk - İlişkiler Evliliği güçlendirmenin ve boşanmaktan kaçınmanın 10 yolu

Evliliği güçlendirmenin ve boşanmaktan kaçınmanın 10 yolu

Paylaş
Evliliği güçlendirmenin ve boşanmaktan kaçınmanın 10 yolu

Bir evliliği korumak, beslemek ve büyütmek çaba ister. İş stresi, anlaşmazlıklar, çocuklar ve diğer yükümlülükler arasında bazen bu ortaklığı sürdürmek imkânsız görünebilir. Sorunlar ortaya çıktığında, bazı çiftler boşanmayı ve kendi yollarına gitmeyi daha sağlıklı bulurken, bazıları için ilişki üzerinde çalışmak daha iyi bir seçimdir.

Eşinizle birlikte kalmak ve boşanmaktan kaçınmak istiyorsanız, alabileceğiniz proaktif önlemler var. İletişimi geliştirmekten günlük hayata daha fazla romantizm aşılamaya kadar, ortaklığınızı geliştirmenin 10 yolu burada.

Haberin Devamı

İLİŞKİYE BAĞLILIK

Evliliğinizin dışında daha iyi olabileceğiniz fikrine sahip olmak, bu düşünceleri asla dile getirmeseniz bile ilişkinizi büyük ölçüde zorlayabilir. Aslında, tek başına bu düşünce bile, evliliğinizi iyileştirmeye çalışma motivasyonunuzda büyük bir kırılmaya neden olabilir.

İlişkinize yönelik riskle mücadele etmek için, boşanma düşüncesinden bir süreliğine tamamen uzaklaşmalı ve evliliğinize yeniden tam olarak odaklanmalısınız. Evliliğinizin dışında hayatın nasıl olabileceğini düşünmek işleri zorlaştırır.

İlişkinizi kurtarmaya karar verdiyseniz, tam olarak bu karara odaklanmalısınız.

EŞİNİZİ ONURLANDIRIN VE SAYGIYI YENİDEN YÜKSELTİN

İnsanlar kaçınılmaz olarak zamanla değişirler. Bu değişiklikleri anlamak, takdir etmek ve bunlara uyum sağlamak her ilişki için kritik öneme sahiptir. Kendinize evlendiğiniz harika insanı hatırlatmak için eşinizin en iyi özelliklerinin bir listesini yaparak başlayın. Bu alıştırma, ilk etapta onlara neden âşık olduğunuzu hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Yazman psikologlar tarafından sıklıkla önerilen bir yöntem olmasına rağmen birçok kişi bunu yapmaz. Siz ilişkinizi kurtarmak istiyorsanız, gerçekten oturup eşinizin ve evliliğinizin iyi yönlerini yazmayı deneyin.

Bu aynı zamanda partnerinizin bazı tuhaflıklarını ne kadar sevdiğinizi ve takdir ettiğinizi seslendirmenize de yardımcı olur.

MİNNETTAR HİSSETTİĞİNİZ NOKTALARA ODAKLANIN

Eşinize minnettarlığınızı ifade edecek yeni noktalar bulmak ilişkinizde yeni kapıları aralar. Özellikle yıpranmış ilişkilerde bu biraz daha zaman alacaktır ama yapabilirseniz sonuçlarının harika olacağını görürsünüz. Her gün teşekkür edecek küçük bir şey bulun. Bu küçük ifadeler bankadaki mevduat gibidir. Hiç para yatırmadan evliliğinizden para çekmek istemezsiniz. Bu nedenle, eşinizi olduğu gibi onurlandıran şeyler yaptığınızdan emin olun.

KALİTELİ VE GERÇEK İLETİŞİM

Akıllı telefonlar, Netflix ve evden çalışma yaşam tarzları çağında dikkatin dağılması çok kolay. Eşinizle gerçek bir konuşma yapmadan günler geçirdiğinizi fark edebilirsiniz. Hayatınız, ilgi alanlarınız, hayalleriniz, hayal kırıklıklarınız ve duygularınız hakkında açıkça iletişim kurmak, bir ilişkide yakınlığı geliştirmenin önemli bir yoludur.

Haberin Devamı

Eşinizin düşüncelerini dile getirmesini de dinlemeniz çok önemlidir. Her gün konuşabileceğiniz kesintiler veya dikkat dağıtıcı şeyler olmadan 30 dakika ayırmanız yararlı olabilir. İyi bir dinleyici olmaya özen gösterin.

KENDİNİZ İÇİN AFFEDİN

Evlilikler genellikle bir kişi kin tuttuğunda dağılmaya başlar. Araştırmalar, partnerinizi aşağılama hissinin neredeyse her zaman ilişkiyi iltihaplandırdığını ve asla çözülmezse boşanmaya yol açabileceğini göstermiştir.

Partnerinizi mümkün olduğunca çabuk affetmeye çalışın. Affetmenin kendinize verdiğiniz bir hediye olduğunu unutmayın. Kin tutmak zihinsel ve duygusal alanı kaplar ve neredeyse her zaman sağlığınızı ve stres seviyenizi etkiler.

Bağışlayıcı bir ruh seçin ve daha iyi bir uyku veya stres atma olsun, olumlu faydalar elde edeceksiniz.

Partnerinize haksızlık ettiyseniz, içtenlikle özür dileyin ve onlardan af dileyin. Söyleyeceklerini gerçekten dinleyin ve neden üzgün olduklarını anlamaya çalışın. Gelecekte işleri nasıl farklı yapacakları konusunda çalışacağınızı bilmelerini sağlayın.

Haberin Devamı

FİNANSAL BEKLENTİLERİ PAYLAŞIN

Birçok evlilik mali konularda anlaşmazlıklarla doludur. Çiftler genellikle bir ilişkiye parayla ilgili farklı beklentiler getirir. Her ortak, finansal durumu diğer kişinin bakış açısından görmekte zorlanabilir.

Paranızın nasıl ele alınacağı konusunda bir anlaşmaya varmak, başarılı bir evliliğin kritik bir bileşenidir. Bir bütçe üzerinde anlaşın, borçlarınızı ortak şekilde değerlendirin ve limitleriniz dahilinde yaşamak için bir plan yapın.

İhtiyaçlar ve istekler arasında ayrım yapmak da önemlidir. Her ikisi de meşru olsa da, çiftler bütçelerini düşünmeden tüm isteklerini yerine getirmeye çalışırlarsa sorunlarla karşılaşabilirler.

Evliliğinizi güçlendirecek eğlence, hediyeler, tatiller ve diğer etkinliklere izin vermek için bütçenize biraz esneklik katın.

Haberin Devamı

BİRBİRİNİZE ALAN VERİN.

Bir evlilikte dengelenmesi en zor şeylerden biri, birlikte geçirmek için doğru zaman miktarıdır. Çok fazlası boğuluyormuş gibi hissettirirken, çok azı ise önemsenmemek olarak yorumlanabilir.

Partnerinizin boşluğa ihtiyacı olduğunda veya arkadaşlarınızla dışarıda bir gece geçirmeye ihtiyacı olduğunda, o zamanı alabilmelerini sağlamak için çocukları izlemeyi veya ayak işlerini halletmeyi teklif edin. Öte yandan, partnerinizle birlikte geçirmek için de zaman ayırmak istiyorsunuz. Bebek bakıcılığı sorunları veya finansal kısıtlamalar bunu zorlaştırıyorsa, evde eğlenceli, uygun maliyetli bir randevu gecesi planlayın.

Anahtar, ikinizin de birlikte kaliteli zaman geçirmek için uyumlu bir çaba gösterirken, birbirinize özel alanlar verebilmenizde saklıdır.

KONTROL ETMEYE ÇALIŞMAYIN

Sağlıklı evliliklerde her iki taraf da birbirine karşılıklı saygı duyar ve kendi yollarını talep etmezler. Bu, farklı çiftler için farklı şeyler ifade edebilir ancak akılda tutulması gereken bazı temel konular vardır.

  • Birbirinizi izlemeye veya kontrol etmeye çalışmayın.
  • Partnerinize oldukları kişi olmaları için yer verin.
  • Büyük kararlarda (para harcamak ve çocuk yetiştirmek gibi) iş birliği yapmayı öğrenin.
  • Eşinizin sizden izin istemeden gelip gitme özgürlüğüne sahip olmasına izin verin.

Birbirlerini kontrol etmeye çalışan ortaklar, duygusal olarak kötüye kullanma riski taşırlar. Sık sık boşanmaya yol açan mali suistimal belirtileri gösterebilirler.

MONOTONLUĞA KARŞI ÇIKIN

Özellikle uzun yıllardır partnerinizle birlikteyseniz, aşırı derecede sıradan olma rutinine girmek kolaydır. Romantizmi yeniden alevlendirmenin kolay bir yolu, flörtün o ilk günlerini düşünmektir -evde manikür yaparak randevu gecesine hazırlanmak, yeni bir tıraş ve saç kesimi yaptırmak veya eğlenceli bir kıyafet seçmek.

Çekici ve enerjik hissetmenin birçok yolu vardır. Fiziksel zindeliğinize ayak uydurmak, güveninizi ve esenlik duygunuzu artırır.

ÖZEL GECELER YAKINLIĞI GÜÇLENDİRİR.

Bir evlilikte alevi yakmanın bir başka yolu da eşinize kur yapmaya devam etmektir. Her hafta bir randevu gecesi için zaman ayırmaya çalışın. Sadece dondurma almak veya birlikte yeni bir tarif pişirmek için bile olsa.

Sevgiliyken yaptığınız şeyleri yapmaya devam edin. Birçok çift, küçük, düşünceli hareketlerin kendilerini yeni evliler gibi hissetmelerine yardımcı olduğunu bildiriyor. Partnerinize onları bulabilecekleri küçük aşk notları bırakmayı deneyin, sabahları ona kahve yapın ya da en sevdiği atıştırmalıkları marketten satın alın.