Bakım Çekici yüz hatlarının sırrı: Çene dolgusu

Çekici yüz hatlarının sırrı: Çene dolgusu

Paylaş
Çekici yüz hatlarının sırrı: Çene dolgusu

Harika yüz hatları için en çok tercih edilen medikal estetik uygulamalarından biri çene dolgusu. Daha genç ve güzel görünen yüz için çene hattınıza çekici bir kavis verebilirsiniz. Sarkmalardan kurtaran ve tek seansta daha genç bir cilde kavuşturan bu yöntemin ayrıntılarını uzmanına sorduk.

Bahar Saygılıer / Posta.com.tr | Güzellik söz konusu olduğunda altın orana yakın yüz hatları çekiciliğin anahtarıdır. Son yılların en popüler medikal estetik uygulamalarından biri olan dolgu, hızlı ve kolayca yüz hatlarınızı şekillendirmenize ve hatta cildinizi besleyerek gençleşmenize katkı sağlıyor. 

Haberin Devamı

Posta.com.tr okurları için soruları yanıtlayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş, güzel görünmenin sırrının profilimizi yaratan tüm unsurların bir ahenk ve denge içinde olması olduğunu belirtiyor;

“Çekici bir yüz üç eşit bölümden oluşur: Üst yüz kısmı, tümüyle yuvarlak ya da düz olmayan hafif bombe bir alın, koyu renkli, düşük olmayan ve dar kaşlar; yüzün orta bölümü, hafif çukurluğu olan düz bir burun, yüksek ve belirgin elmacık kemikleri ve alt yüz, dolgun ve hatları belirgin dudaklar, keskin bir çene hattı, zayıf ve belirgin bir boyun.”

Keskin bir çene hattı sizi çok daha çekici gösterebilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ateş “Özellikle son yıllarda tüm dünyada sivri, üçgen bir çene ve bu çeneye uyumlu kulağa doğru uzanan keskin "V" şeklinde çene hattı dolguları en trend uygulamalardan biri haline gelmiştir.” diyor.

Haberin Devamı

Çene hattınıza doğru miktarda uygulanan dolgu işlemleri, cildinizdeki sarkmaları toparlayacak, gıdınızı saklayacak ve boynunuzun daha ince görünmesine sebep olur.

Yüzünüzün çok daha genç görünmesini sağlayan, sarkmaları engelleyen ve cildi besleyen bu yöntem oldukça kolay uygulanıyor.

Dermatolog Dr. Ateş, “Çene dolgusunu yapacak doktor tarafından öncelikle yüzünüz bütün olarak değerlendirilmelidir.” diyor ve Posta.com.tr okurları için çene dolgusunun nasıl yapıldığını anlatıyor;

  • İşlem yapılacak bölgeye anestezik krem sürülerek işlemin daha konforlu olması sağlanır.
  • FDA onaylı dolgular ince uçlu iğnelerle çenede eksik görülen bölgelere uygulanır.
  • Dolgu uygulamalarının en keyifli kısmı danışanda hemen gözle görülür bir değişime sebep olmasıdır.
  • Çene dolgusu uygulaması yaklaşık 30 dakika sürer.
  • Uygulamadan 1 ay sonra, kontrol randevusu ile gerekli görülen rötuşlar yapılır. 
  • İlk hafta sıcak sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunmamaya özen göstermek gerekir.
  • Dolgunun tam olarak çeneye oturması 1 ayı bulabilir.

İŞLEM ÖNCESİ NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Çene dolgusu gibi medikal estetik uygulamaları kolay ve konforlu bir uygulamaya sahiptir. Dr. Ateş, uygulamanın doktorlar tarafından ve kişiye özel şekilde yapılması gerektiğinin önemine değiniyor;

“Yapılan işlemin kişiye özel olması son derece önem arz eder. Hastanın beklentisi kararlaştırıldıktan sonra, yapılacak işlemin yüzün diğer alanlarıyla uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Bu yüzden doktorunuzun yüz anatomisine hâkim olması, sizin için en doğru dolgu malzemesini yüzünüzün doğru noktalarına uygun miktarda uygulaması önemlidir. Yüze bütünsel yaklaşmak gerekir. Doğallığın ve uyumun korunması önemlidir.”

İŞLEM SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Haberin Devamı

Çene dolgusu sonrasında rahatça günlük hayatınıza dönebilirsiniz ancak yine de dolgu oturana kadar dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Dr. Ateş, enjeksiyon alanında nadiren kısa süreli morluklar meydana gelebileceğini belirtiyor ve alınması gereken önlemleri anlatıyor;

“İşlem sonrası doktorun belirttiği süre ve sıklıkta işlem alanına buz uygulamak, buhardan ve ısıdan uzak durmak, belli bir süre tuz, alkol tüketmemek, vücut ısısını artıran kardiyo ya da ağırlık taşımaya dayalı spor antrenmanlarına ara vermek gerekir.”

Enjeksiyon sonrası, bölgesel deri enfeksiyonu riskine karşı önlemler konusunda doktorunuz işlem öncesi ve sonrası gereken bilgilendirmeyi yapacaktır.