Bakım Daha beyaz cilt tonu elde etmenin sırrı! 20 günde etki ediyor...

Daha beyaz cilt tonu elde etmenin sırrı! 20 günde etki ediyor...

Paylaş
Daha beyaz cilt tonu elde etmenin sırrı! 20 günde etki ediyor...

Cildinizin tonu sağlığınız hakkında birçok ipucu verir. Eşit ve aydınlık bir cilt tonu, sizi çok daha güzel ve genç gösterir. Bununla birlikte maalesef toksinler, sigara kullanımı ve tükettiğimiz bazı zararlı besinler sağlıklı ve aydınlık cilt tonuna sahip olmanızı engeller. Peki, cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir? Doğal cilt beyazlatma maskeleri ile daha aydınlık bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr | Cildinizin daha beyaz ve aydınlık görünmesini istiyorsanız bazı alışkanlıklarınızı değiştirebilir ve cilt beyazlatma yöntemleri ile çok daha aydınlık bir cilde sahip olabilirsiniz. Öncelikle cildinizin rengini bozan etmenlere göz atarak başlayalım.

Haberin Devamı

Yapısal cilt tonunuzu değiştirmek imkânsız olsa da cildinizin doğal rengini bozan ve daha solgun görünmesine, koyulaşmasına neden olan etmenleri ortadan kaldırarak cildinizin bebeksi beyazlığına kavuşmasına destek olabilirsiniz.

Cilt genellikle vücutta bir şeyler olduğunda renk değiştirebilir ve bunlardan bazıları önemli sorunlardır.

  • Sigara kullanımı cildinizin soluk, koyu ve sarımsı görünmesine neden olur.
  • Güneşe ne kadar çok maruz kalırsanız, cilt pigmentasyonunun artması riskiniz o kadar artar.
  • Kronik, uzun süreli stres ciltte hiperpigmentasyon olarak kendini gösterebilir.

Örneğin, bir kişi sigara kullanımı ya da karaciğer sorunları nedeniyle sarı, solunum sorunları nedeniyle hafif mavi, kan hastalıkları nedeniyle hafif morarmış veya cilt sorunları nedeniyle pembe veya kırmızı veya güneş hasarı nedeniyle daha koyu ya da eşit olmayan cilt rengine sahip olabilir. Ayrıca yaşlanma, kötü beslenme ve güneş nedeniyle cildin melanin üretimindeki sorunlar cilt renginde bozulmalara neden olabilir.

Haberin Devamı

CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Cilt tonunuzu vücudunuzdaki melanin miktarı belirler. İnsan vücudunun doğal olarak ne kadar melanin üreteceği yani cildinizin ne kadar koyu olacağı genetik tarafından belirlenir. Bununla birlikte melanin üretimi, güneşten, beslenmeye kadar birçok faktörden etkilenir. Cildinizin koyulaşması fazla melanin üretimindendir.

Aşırı melanin üretimi cildi koyulaştırıyor!

Yaşlanma, kötü ve yetersiz beslenme ve çok fazla güneş ışığına maruz kalma vücuttaki melanin üretim dengesini bozarak cildin koyulaşmasına neden olabilir. Vücudunuz gereğinden fazla melanin üretirse, cildiniz koyulaşır. Deride bulunan melanosit adı verilen hücreler melanin üretir. Melanin cilde rengini verir. Bazı durumlarda melanositler anormal hale gelebilir ve cilt renginde aşırı miktarda koyulaşmaya neden olabilir.

Domates, süt, yumurta, peynir, havuç, yoğurt, chia tohumu, yulaf ezmesi, zencefil, karpuz, kivi, papaya, kuru meyveler ve birçok yeşil yapraklı sebze gibi besinler aşırı melanin üretimini dengeler ve daha beyaz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

CİLDİN DOĞAL BEYAZLIĞI İÇİN VİTAMİNLER

Bazı vitaminlerden güçlü bir beslenme cildinizin doğal beyazlığını geri kazanmasına destek olur.

Cildinizi aydınlatmak ve koyu lekeleri aydınlatmak için vitaminler kullanılabilir. Koyu lekeleri aydınlatmak için en iyi üç vitamin C vitamini, B12 vitamini ve E vitaminidir. C vitamini, dengeli melanin oluşumuna destek olurken, cildinizin daha fazla kolajen üretmesini de sağlar.

Haberin Devamı

CİLT BEYAZLATAN SERUMLAR

Cilt beyazlatma yöntemleri için en ideal yöntemlerden biri cilt bakım rutininize cilt beyazlatma etkisine sahip güçlü bileşenlerle dolu serumlar eklemek olabilir.

Bunları çoğu, melanin sentezi için gerekli ana enzim tironizazı baskılar ve cildinizin koyulaşmasına engeller olur.

  • Kolik asit
  • C vitamini
  • Glikolik asit
  • Azelaik asit
  • Retinol

Duygularınız da cilt renginizi etkiliyor. Birçok fizyolojik çalışma, insan yüz renginin de duygusal durumlara göre değiştiğini göstermiştir

DOĞAL CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLER

  • Aloe vera gerçekten etkili!

Aloe vera bitkisinde bulunan “aloesin” melanin üretimini dengeleyen bir başka güçlü bileşendir. Bu da cildinizin beyazlamasına destek olabilir.

  • Yeşil çay cildinizi beyazlatabilir

Yeşil çay içerisinde epigallocatechin adı verilen bir bileşik içerir. Araştırmalar, bu maddenin vücutta aşırı melanin birikmesini önlediğini gösteriyor.

  • Limon suyuna dikkat!

Limon suyu içeriğindeki C vitamini sayesinde melanin üretimine etki ederek cildinizin daha beyaz olmasına destek olabilir ancak evde doğal cilt beyazlatma yöntemi olarak sıklıkla kullanılsa da cilt dokusu için aşırı serttir. Bunun yerine eczanenizden c vitamini ampulü alarak cildinize uygulamayı deneyin.

Haberin Devamı
  • Salatalık deyip geçmeyin…

Salatalığın cilt için bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni içeriğindeki bazı beyazlatıcı bileşenlerde saklı. Salatalık, cildin melanin içeriğini düşürmeye yardımcı olan doğal bir cilt beyazlatıcı ve ağartıcıdır

  • Pirinç unu melanin üretimini azaltıyor.

Araştırmalar, pirinç ununu UV kaynaklı melanin üretimi azaltabileceğini gösteriyor. Cildinize pirinç unu maskeleri uygulayarak daha beyaz bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca pirinç unu ciltte melanin üretimini kontrol etme özelliğine sahiptir

20 GÜNLÜK CİLT BEYAZLATAN MASKE

  • Bir karıştırma kabına pirinç unu, aloe vera jeli ve rendelenmiş salatalığı koyun.
  • Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında birleştirin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Macunu yüzünüze nazikçe uygulayın.
  • Uygulayın ve 20 dakika bekletin.
  • Ilık su kullanarak yüzünüzü yıkayın