Bakım Cilt tipinize uygun güneş koruyucu nasıl seçilir?

Cilt tipinize uygun güneş koruyucu nasıl seçilir?

Paylaş
Cilt tipinize uygun güneş koruyucu nasıl seçilir?

Gün içinde dışarı çıkmadan önce asla unutmaman gereken o cilt bakımı adımı nedir? Tabii ki güneş kremi! Güneş kremi cildiniz için bir kalkan görevi görür ve cildinizi bronzlaşmaya, kızarıklığa ve tahrişe neden olan zararlı UV ışınlarından korur ancak, piyasayı dolduran çok fazla güneş kremi türü var, değil mi? Bunların hepsi cildinize mutlaka uymayabilir. Bugün, cilt tipinize en uygun güneş kremini nasıl seçeceğinize ışık tutacağız / ÖZEL

Güneş kremlerinin temel olarak iki ayrı türü vardır. Fiziksel güneş koruyuculer ve kimyasal güneş koruyucular… Ayrıca günümüzde her iki türün karışımı olan ve hassas ciltler için formüle edilmiş güneş koruyucular bulmakta mümkündür.

Haberin Devamı
  •  Fiziksel Güneş Koruyucu

Titanyum dioksit ve çinko oksit gibi bileşenlere sahiptir.

Zararlı kimyasallar içermediklerinden akneli, hassas ve tahriş olmuş ciltlerde etkilidir.

Zararlı kimyasallar içermediklerinden akneli, hassas ve tahriş olmuş ciltlerde etkilidir.

Yanlış karıştırma durumunda yüzünüzde beyaz bir döküntü bırakabilir.

Uygulamadan hemen sonra çalışmaya başlar, yani dışarı çıkmak için 20 dakika beklemeniz gerekmez.

  • Kimyasal Güneş Koruyucu

Avobenzon ve oksibenzon anahtar bileşenlerdir.

Tüm cilt tipleri için ideal olmayabilir.

UV radyasyonlarını emer ve cildinize girmesini engeller.

Kimyasal güneş kremleri, uygulamada beyaz bir döküntü bırakmaz.

Uygulamadan hemen sonra çalışmaya başlar, yani dışarı çıkmak için 20 dakika beklemeniz gerekmez.

Haberin Devamı

GÜNEŞ KORUYUCU SEÇMEDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Artık fiziksel ve kimyasal bir güneş koruyucusunu nasıl tanımlayacağınızı anladığınıza göre, güneş koruyucunuzu satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey daha var. Güneş koruyucunuzun şunları yapması gerekir:

  • SPF 30 veya üzeri olsun
  • Sizi hem UVA hem de UVB ışınlarından koruyun (geniş spektrum)
  • Suya dayanıklı olmalı
  • Cilt tipinize uygun olmalı

CİLT TİPİNİZE GÖRE GÜNEŞ KORUYUCU NASIL SEÇİLİR?

Parmak izleriniz gibi cilt tipiniz de benzersizdir.

Cilt tipinizin farkında olmak çok önemlidir ve size nasıl bakılması gerektiği konusunda netlik sağlar. İşte yaygın cilt tipleri ve onlar için ideal güneş kremleri:

  • Kuru Cilt

Kuru cilt tam bir neme ihtiyaç duyar. Bu nedenle, kuru ciltler için nemlendirici unsurlara sahip bir güneş kremi seçmek en iyi seçenektir. 30 ila 50 arasında SPF'li krem ​​veya losyon bazlı bir güneş koruyucu seçin. Cildinizi yalnızca güneşin zararlarından korumakla kalmaz, aynı zamanda daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Mineral ve fiziksel güneş kremleri genellikle kuru ciltlerde işe yarar.

  • Yağlı Cilt

Yağlı cilt her zaman yağlı hisseder ve yüz yıkandıktan sonra bile parlak görünür. Bu, yağ bezlerinizin aşırı sebum ürettiği anlamına gelir. Cildiniz zaten yağlı olduğu için yağlı olmayan, hafif ve mat bitişli kimyasal bir güneş kremi cildiniz için en iyi seçimdir. Ağır veya yağlı bir güneş kremi kullanırsanız, aşırı yağ nedeniyle cilt gözenekleriniz tıkanabilir.

Haberin Devamı
  • Hassas Cilt

Hassas cilde sahip kişiler titanyum dioksit ve çinko oksit gibi maddeler içeren fiziksel güneş kremleri kullanmalıdır. Bu bileşenler daha hafiftir ve cildiniz üzerinde önemli bir yan etkisi olmaz. Ayrıca ciltte kızarıklık ve tahrişi önlemek için paraben veya oksibenzon içeren ürünler kullanmayın.

  • Akneli Cilt

Akneye meyilli cilt sorunlu olabilir. Akneye meyilli bir cilde sahip olan kişiler güneş kremini çok akıllıca seçmelidir. Genellikle komedojenik olmayan olarak etiketlenen fiziksel güneş kremleri vardır [ 3 ], bu da gözeneklerin tıkanmasını önlemek için özel olarak formüle edildiği anlamına gelir. Yüzünüzde sert maddeler kullanmayın ve kimyasal güneş kremlerinden kesinlikle kaçının.

  • Normal Cilt

Normal bir cilde sahip olan ve herhangi bir cilt sorunu olmayanlar, cildine iyi gelen herhangi bir güneş kremini tercih edebilirler. Bununla birlikte, gelecekte cilt tahrişini önlemek için kimyasal güneş kremleri yerine fiziksel güneş kremlerini tercih etmeniz her zaman tavsiye edilir.

GÜNEŞ KORUYUCU NASIL KULLANILIR?

Haberin Devamı
  • Nemlendiricinizi duştan veya yüz yıkamadan hemen sonra uygulayın. Cildinize emilmesi için 10-15 dakika verin.
  • Ardından, kimyasal bir güneş koruyucu kullanıyorsanız güneşe çıkmadan en az 20 ila 30 dakika önce güneş koruyucu uygulayın. Fiziksel bir güneş kremi olması durumunda hemen dışarı çıkabilirsiniz.
  • Yeterli miktarda güneş kremini avucunuza alın ve parmak uçlarınızla tüm açıkta kalan bölgelere nazikçe uygulayın.
  • Bir kerede çok fazla kullanmayın. Bununla birlikte, çok az miktar da size yeterli güneş koruması sağlamayabilir.
  • Uygularken göz ile temasından kaçınınız.
  • Yüzmeye gidiyorsanız veya başka bir açık hava etkinliği için 2-3 saatte bir uygulayın.

Güneş kremi, cilt bakım rutininizde kaçınılmaz bir adımdır. Cildinize tam olarak uyan ve yeterli güneş koruması sağlayan bir ürün seçmelisiniz. Maksimum fayda için fiziksel ve kimyasal güneş koruyucuların bir kombinasyonunu ve ideal koruma için geniş spektrumlu bir çeşitlilik seçin.