Bakım Ciltte "Alloblast" mucizesi

Ciltte "Alloblast" mucizesi

Paylaş
Ciltte "Alloblast" mucizesi

Medikal estetik alanında popüler hale gelen Alloblast yöntemi ile yeni doğan sünnet derisinden elde edilen fibroblast hücreleri, yüksek teknolojiye sahip laboratuvar ortamında çoğaltılarak cilt gençleştirmede harikalar yaratıyor. 3 yıl etkisini gösteren alloblast cildi yeniliyor ve kolajen üretimini hızlandırıyor. İşte Hollywood yıldızlarının yaptırmaya başladığı kök hücre yönteminin ayrıntıları...

Alloblast, yeni doğan sünnet derisinden elde edilen fibroblast hücrelerinin, yüksek teknolojiye sahip laboratuvar ortamında, biyomühendislik teknikleri ile çoğaltılarak kişinin ihtiyaç duyduğu bölgeye enjekte edilmesine dayanan allojenik bir tedavi yöntemidir.

Haberin Devamı

Medikal estetik uzmanı Dr. Hüseyin Tırman, genç ve sıkı bir cilt için Hollywood yıldızlarının yeni sırrını açıkladı. Dr. Tırman, yenidoğan bebeğin sünnet derisinden elde edilen kök hücre tedavisiyle hızla daha genç bir cilde sahip olunabileceğini belirtti. Dr. Hüseyin Tırman, Türkiye’de de yapımına başlanan yöntemin yılda sadece bir kez uygulanmasının yeterli olduğunu söyledi. 

KOLEJEN ÜRETİMİNİ TETİKLİYOR

Yepyeni bebek gibi sıkı bir cilde kavuşarak yaşlı ve zamana yenik düşmüş cildin elastikiyet sorununa tek seansta veda edildiğini açıklayan Dr. Tırman şunları söyledi: ¨Bu yöntem diğer tedavilerden çok daha farklı. Laboratuvar ortamında hazırlanan genç hücreler cildin içine yüz, göz altı, boyun, dekolte bölgeleri ve el üstlerine uygulanır. Aynı zamanda lekeli ciltlere ve yara izlerine de uygulanabilir. Alloblast ağızdan alınan 1-3 ay dayanan kolajen yerine 3-3.5 yıl ömürlü kolajen üretimi tetiklenmekte.¨

Haberin Devamı


ETKİSİ EN UZUN SÜREN YÖNTEM

Öte yandan Alloblast uygulamasının Sağlık Bakanlığı onayı alındığını da belirten Dr. Hüseyin Tırman ¨Örneğin 45 yaşındasınız. Kendi kulak arkanızdaki dokudan üretilen kök hücre de sizinle aynı yaşta olacaktır. Ancak Alloblast’ta bebeğin sünnet derisinden elde edilen hücre, çok daha genç ve dinamiktir. Dolayısıyla uygulama sonrasında uzun süre daha genç bir cilt görüntüsüne kavuşuluyor, yüzdeki doğal ifadeyi bozmadan yaşlanmaya karşı tedbir alınıyor. Cildi doğal yollardan gençleştirmiş oluyoruz ve böylece Alloblast, isteyenlere uzun etkili yaşlanma karşıtı bir tedavi fırsatı sunuyor¨ diye konuştu.