Bakım Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?

Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?

Paylaş
Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?

Çörek otu yağı, sıklıkla araştırılan yağlardan biri. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan yağlar arasında. Hem cildiniz hem saçlarınız hem de cildinizin sağlığı için çörek otu yağının faydalarını öğrenebilir ve buna göre ihtiyacınıza göre çörek otu yağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çörek otu yağının kuru ciltleri nemlendirme ve deri çatlamasına da iyi gelme gibi bir etkisi vardır. Ayrıca çörek otu yağı sivilce ve aknelere karşı da kullanılabilir. Ancak çörek otu yağının faydaları bununla sınırlı değil! "Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?" tüm detayları ile sizler için derledik.

Çörek otu yağının iltihap tedavilerinde kullanıldığı bilinmektedir. Çörek otu yağı kabızlığa iyi gelen, saç dökülmelerini azaltan ve aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olan bir yağdır.

Haberin Devamı

ÇÖREK OTU YAĞININ CİLDE, SAÇA, MİDEYE VE CİNSELLİĞE FAYDALARI NELERDİR?

Çörek otu yağının birçok faydası vardır ve bundan dolayı da birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Çörek otu yağının kuru ciltleri nemlendirme ve deri çatlamasına da iyi gelme gibi bir etkisi vardır. Ayrıca çörek otu yağı sivilce ve aknelere karşı da kullanılabilir. Sedef hastalığına ve egzamalara da iyi geldiği bilinen çörek otu yağı2, ayrıca cilde parlaklık verir ve güzel görünmesini sağlar.

ÇÖREK OTU YAĞININ SAÇA FAYDALARI

Çörek otu saça faydaları arasında ise saç derisini güçlendirmesi yer alır. Saçları güçlendirerek kırılmasını engelleyen çörek otu yağı ayrıca kepek sorunu için de oldukça etkili. Saçları toksinlerden arındıran ve saçların daha canlı bir görünüme ulaşmasını sağlayan çörek otu saçta koparak dökülmeleri de engeller. Çörek otu yağı ayrıca saçın beyazlamasını da geciktirir.

Haberin Devamı

SAÇ İÇİN ÇÖREK OTU YAĞI KÜRÜ

  • Saç için çörek otu kullanmak isteyen kişiler iki yemek kaşığı yağı eline alıp saç diplerine masaj yaparak sürebilirler.
  • Tüm saç diplerine ve köküne yedirildiğinden emin olduktan sonra 35-40 dakika bekleyin.
  • Sonrasında şampuan ile saçı yıkayın.

Çörek odu mide için de oldukça faydalı bir yağdır.

ÇÖREK OTUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Özellikle mide ağrısına ve mide bulantısına iyi gelen çörek otu yağı sinüzite karşı da oldukça etkili. Çörek otu yağı kullanarak gazdan kurtulmak ya da mide şişkinliğini hafifletmek de mümkün. Ülser ağrısına da iyi gelen çörek otu yağını direkt olarak içebilir ya da ekmeğe damlatarak tüketebilirsiniz.

Çörek otu yağının aynı zamanda cinsel gücü artırdığı da biliniyor. Cinsel gücü ve isteği artırmasından dolayı çörek otu yağı sayesinde sperm sayısı çoğalıyor ve gebe kalma olasılığı artıyor. Özellikle kısırlık sorunu yaşayan kişilere uzmanlar tarafından çörek otu yağı kullanmaları öneriliyor.

ZAYIFLATIR MI?

Çörek otu yağının birçok faydası vardır ve bundan dolayı da birçok kişi tarafından kullanılır. Zayıflamak için de oldukça etkili olan çörek otu yağını şu şekilde tüketebilirsiniz.

  • Geceleri uyumadan önce 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı çörek otu yağı koyarak zayıflamanıza destek olabilirsiniz.
  • Ayrıca gün içinde her öğünden yarım saat önce de 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı içmek iştahın azalmasına ve daha az yemek yenmesine yardımcı olur.
  • Daha az yiyerek kilo verilmesine yardımcı olan çörek otu yağının günde 3 kez tüketilmesi öneriliyor.

Tokluk hissi vermesinden dolayı da yemeklerden önce tüketilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca karaciğerin temizlenmesini sağlayan çörek otu yağı kişilerin kilo vererek daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olur.

Bitkisel bir yağ olmasından dolayı sağlık için çok önemlidir. Kan şekerini düzenlediği için açlık hissi ortadan kalkar ve daha az yiyerek daha fazla enerji elde etmek mümkün olur. Ayrıca vücuda enerji verdiği için ölçüsüne dikkat ederek spordan önce çörek otu yağı tüketmek de daha fazla spor yapmanıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

Zayıflamak için hem egzersizin hem de sağlıklı beslenmenin önemi büyük. Çörek otu yağını salatalara ekleyerek tüketmek de daha hızlı doymaya ve aynı zamanda enerji almaya da yardımcı olur.