Bakım Dış genital bölge temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Dış genital bölge temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Paylaş
Dış genital bölge temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

İntim bölgesini temiz tutmak özellikle yaz aylarında daha sık görülen mantar, bakteri gibi sorunları da önlemeye yardımcı oluyor. Ancak sabun, duş jeli gibi ürünlerin kullanımı intim bölgesinin koruyucu florasının dengesini bozabiliyor. İçeriğinde doğal laktik asit bulunan ürünler, dış genital bölgenin pH değerine zarar vermeden temizlenmesini sağlıyor.

İntim bölgesini temiz tutmak özellikle yaz aylarında daha sık görülen mantar, bakteri gibi sorunları da önlemeye yardımcı oluyor. Ancak sabun, duş jeli gibi ürünlerin kullanımı intim bölgesinin koruyucu florasının dengesini bozabiliyor. İçeriğinde doğal laktik asit bulunan ve intim bölgesine özel olarak üretilen ürünler, dış genital bölgenin pH değerine zarar vermeden temizlenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

İMTİM TEMİZLİĞİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Terleme, havuz ve deniz, egzersiz, cinsel aktivite, regl, belirli ilaç tedavileri ve antibiyotikler, sabun ve duş jelleri, stres, hamilelik ve menopoz gibi dönemsel hormonel dalgalanmalar intim bölgesinin yapısını bozabiliyor. Bu dönemlerde intim bölgesinin mikroflorasına zarar vermeden temiz tutmak, yaşanabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçiyor. Ayrıca intim bölgesinin bu bölgenin temizliği için hazırlanan bir ürünle yüzeysel olarak köpürtülüp durulanmasını, vajina içinin derinlere doğru yıkanmaması gerekiyor. İyi bir intim yıkama sıvısının pH derecesi 3-4 arasında olması, içinde alerjen bulunmaması, formülünde alkol ve sabun gibi aşırı köpük üreten katkı maddeleri barındırması da büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Her gün kullanıma uygun intim bölgesine özel olarak üretilen ürünleri kullanmak dış genital bölgenin pH değerine zarar vermeden temizlenmesini sağlıyor. İntim temizliğine özel ürünler intim bölgesinde uzun süreli ferahlık sağlıyor. Bu sayede dış genital bölgenizin doğal dengesini korumaya yardımcı oluyor.