Bakım Ellerinize nasıl bakarsınız?

Ellerinize nasıl bakarsınız?

Paylaş
Ellerinize nasıl bakarsınız?

Elleriniz hemen hemen her günlük işi yapar ve tüm iş yükünüzün gazabıyla yüzleşir. Bu yüzden onları ihmal etmemek önemlidir. Kuru cildin aşırı çalışan ellerde birikebileceğini ve kaşınmaya, pullanmaya, kızarıklığa ve tahrişe neden olabileceğini biliyor muydunuz ?

Ellerinizin yaşlanmasını engelleyemeseniz de, yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı görünmelerini sağlamak için birkaç basit yolla anında şımartabilirsiniz.

Haberin Devamı

Elleriniz daha hassastır ve üzerindeki cilt nispeten ince olduğu için yaşlanmaya daha yatkındır. Ayrıca elleriniz her türlü mikrop, kir, sert maddeler ve güneş ışığına maruz kalır. Ayrıca, kıyafet veya makyajla korunmazlar.

Yüz cilt bakımınıza çok önem verseniz de, cilt bakımı söz konusu olduğunda eller genellikle sonradan akla gelir. Ama olmamalı. Elleriniz de bir cilt bakım rutinini hak ediyor

  •  Temiz Eller

Kirlenmiş eller bulaşıcı hastalıkları yayabilir. Mevcut küresel COVID-19 pandemisi bunun en iyi örneğidir. Ellerinizi düzgün yıkamazsanız, salmonella ve grip gibi viral veya bakteriyel enfeksiyonlar bile vücudunuza girebilir. Mevcut duruma bakıldığında ideal olarak her saat başı antibakteriyel sabunla ellerinizi yıkamanız gerekir. Uzmanlar, ellerinizi en az 20 saniye boyunca iyice ovalamanızı önerir. Yıkarken ellerinizin arkasını ve bileklerinizi dahil edin. Yüzük takıyorsanız, ellerinizi temizlerken çıkarın.

Haberin Devamı
  •  El Kremi Kullanın

El kremleri birçok yönden losyonlardan daha iyidir. Doğada daha uzun ömürlü ve daha kalındırlar. Aşırı kuru bir cildiniz varsa, yağ bazlı bir el kremi kullanmalısınız. Gliserin, alfa-hidroksi asitler ve üre gibi bileşenler , havadaki nemi cildinize çekmek için nemlendirici olarak çalıştıkları için faydalıdır Cildinizin üst tabakası su eksikliği nedeniyle kuruduğunda yüzeyde çatlaklara neden olur ve cilt hücreleri arasında boşluklar bırakır. Yumuşatıcılar , cilt hücreleriniz arasındaki boşlukları dolduran ve cildinizi daha pürüzsüz hale getiren yumuşatıcı maddeler olarak çalışır. 

  •  Tırnak Etlerinizi Koruyun

Tırnak etleriniz tırnaklarınızı ve onları çevreleyen cildi her türlü enfeksiyondan korur. Tırnak etlerinizi keserseniz bakteri ve mikropların içeri girmesi kolaylaşır ve bu da enfeksiyona neden olabilir. Bir dahaki sefere manikür için kuaföre gittiğinizde, tırnak etlerinizi kesmekten kaçının.ine de tırnak etlerinizi düzeltmek istiyorsanız, önce onları yumuşatmanız gerekir. Bunu yapmak için parmaklarınızı ılık suya batırın veya ılık bir duş alın. Ardından, tırnak etlerinizi geri itmek için bir tırnak eti çıkarıcı kullanın. Nemlendirici ile takip edin.

Haberin Devamı

 Bazen, kütikülün kırpılması Paronişi olarak bilinen bir enfeksiyona yol açabilir 

  •  Düzenli Masaj Yapın

Ellerinize masaj yapmak yalnızca görünümlerini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda bir dizi önemli sağlık yararı sağlar. Bir araştırmaya göre, bir el masajı aşağıdaki faydaları sağlayabilir:

  • Ağrı kesici
  • Azaltılmış stres ve endişe duyguları
  • Artan kavrama gücü
  • Anında ruh hali artışı
  • Geliştirilmiş uyku kalitesi

 

  • Ellerinizi Eksfoliye Edin

Ellerinizi haftada en az bir kez pul pul dökmek için hafif bir ovma kullanın. Eksfoliyasyon, ellerinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getirirken ölü deri hücrelerinden kurtulabilir.

 Mağazadan satın alınan bir peeling kullanmak istemiyorsanız, şeker, zeytinyağı ve limon suyu gibi sağlıklı malzemeler kullanarak evde bir peeling yapabilirsiniz. Nazik olmayı unutmayın ve ellerinizi ovaladıktan sonra mutlaka bir nemlendirici ile devam edin.

  •  Çatlakları Tedavi Edin

Kuru ve çatlamış eller, soğuk havalarda sık görülen bir şikayettir. Keratolysis Exfoliativa, avuç içlerinde ve daha az sıklıkla tabanlarda fokal soyulmanın olduğu yaygın bir cilt durumudur. 

Ayrıca ellerde hava dolu kabarcıklar, kızarıklık, kaşıntı ve kanama yaşayabilirsiniz. Ellerinizi her zaman yeterince nemli tutmak çok önemlidir. El kremleri, vazelin, jojoba yağı, karite yağı ve zeytinyağı, ellerde çatlamış cildi iyileştirebilen birkaç etkili yumuşatıcıdır.

Haberin Devamı
  • Tırnaklarınızı Kesin

Kişisel hijyeni korumak için tırnaklarınızı kesmeyi el bakımı rejiminize dahil etmelisiniz . Uzun tırnaklar tutarsanız, içlerine kir sıkışabilir. Mikroplar ve bakteriler kire çekilir. Bu bakteriyel bir enfeksiyona yol açabilir. Bakteriyel enfeksiyonun yanı sıra tırnaklarınızdaki kir de gıda zehirlenmesine neden olabilir.

  • Manikürü atlamayın

Düzenli bir manikür, ellerinizi temiz tutmanıza ve tırnaklarınızı düzenli tutmanıza yardımcı olabilir. Manikür, tırnaklarınızı şekillendirmenin ve tırnak etlerinizi tedavi etmenin yanı sıra tırnak büyümesini de iyileştirebilir.

Manikür sırasında yapılan el masajı, kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olduğu ve ellerinizi pürüzsüz ve yumuşak tutarken ve kırışıklıkların görünümünü azaltırken kan akışını uyardığı için stresi azaltmak için rahatlatıcı bir yoldur .

Haberin Devamı
  • Uygun Diyet

Besleyici bir diyet, tırnaklarınızı ve ellerinizdeki cildi iyileştirmeye ve korumaya yardımcı olabilir. Sağlıklı bir cilt ve güçlü tırnaklar için protein, esansiyel yağ asitleri, B vitamini ve E vitamini yönünden zengin besinlere yer vermelisiniz. Ayrıca dengeli bir diyet, yumuşak ve esnek bir cilt elde etmenize yardımcı olacaktır.