Bakım Göz çevresinin anında aydınlatıyor, ince çizgileri siliyor

Göz çevresinin anında aydınlatıyor, ince çizgileri siliyor

Paylaş
Göz çevresinin anında aydınlatıyor, ince çizgileri siliyor

Göz kapağı çevresi bakımı özellikle 30'lu yaşlardan sonra önem kazanır ve dikkat edilmediği takdirde narin göz çevresi hızla kırışarak sizi yaşlı gösterir. Bu hassas bölge, yüzünüzün geri kalanından farklı bir bakım gerektirir. Evde doğal göz çevresi bakımı ile koyu halkalara kırışıklıklara veda edin. Posta.com.tr okurları için evde doğal göz çevresi bakımı için harika bir rehber!

Posta.com.tr | Göz çevresi insanlarla ilk temas noktası gibidir, yüz bölgesinde ilk bakılan alandır. Oldukça hassas ve ince bir cilt dokusuna sahiptir. Göz çevresi mimikleri nedeniyle de kırışmaya çok müsaittir. Gülümsemenizi gösteren kaz ayakları aslında oldukça değerli olsa da erkenden derinleşerek bizi olduğumuzdan yaşlı göstermesini istemeyiz. Bu nedenle göz çevresi bakımı, özellikle hava kirliliği, toksit besinler ve kimyasallara maruz kalma ihtimalinin arttığı bu dönemde çok daha önemli hale gelir. 

Haberin Devamı

Olduğunuzdan daha yaşlı görünmemek için göz çevresi bakımına önem verilmesi gerekir. 

2015 yılında Advanced Biomedical Research'te yayınlanan bir araştırmaya göre, göz bölgesi cildinde yüzünüzün ve vücudunuzun geri kalanı kadar çok yağ bezi ve kolajen bulunmaz, bu da onu kuruluğa, sarkmaya, çizgilere ve kırışıklıklara daha yatkın hale getirir

Gözlerinizin etrafındaki bölge, vücudunuzun en ince, en hassas bölgesidir. Ayrıca cildin en az yağ bezi olan bölgesi de göz çevresidir. Bu nedenle özellikle çok sağlıklı bir yaşam şekliniz yoksa güneşin zararlı ışınlarına karşı her gün önlem almıyorsanız, sigara, alkol ve hava kirliliği gibi toksinlere maruz kalıyorsanız, göz çevreniz doğal yaşlanma sürecinizden çok daha hızlı kırışacaktır.

Haberin Devamı

Ayrıca, ince çizgiler gibi ilk yaşlanma belirtilerini göz çevresinde başlar. 

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI İPUÇLARI

Göz çevresi bakımı için evde doğal çözümlere başvurabilir, göz çevresi için özel üretilmiş kozmetiklerden faydalanabilirsiniz. Göz çevresine iyi gelen yağlar, göz çevresi kremi seçimi ve kullanımı hakkındaki detaylara geçmeden önce göz çevreniz için bilmeniz gereken ipuçlarına bakalım...

  • Göz çevresi bakımı özel olmalıdır çünkü cildinize iyi gelen kremler ya da yağlar göz çevresindeki hassas deri için oldukça yoğun olabilir ve cilde ağır gelebilir. Küçük yağ bezeleri, sarkmış göz altı derisi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. 
  • Göz çevresine hassas davranılması gerekir yani bu bölgeye bir şeyler sürerken size vereceğimiz yöntemi kullanmalı, bu bölgedeki deriyi çekiştirmemeye özen göstermelisiniz. 
  • Makyaj çıkarırken göz çevrenizi hırpalamayı bırakın. Çok hassas bu bölgede en sık yapılan hatalardan biri silerken ve kurularken sert davranılmasıdır. Bu hareketi sık sık yaparsanız 30'lu yaşlara geldiğinizde yaşınızdan çok çok daha yaşlı bir göz çevresiyle karşılaşabilirsiniz. 
  • Göz çevresi susuzluktan ilk etkilenen bölgedir, hemen kurumaya yüz tutar ve kırışıklıkları belirginleşir. Bunun için susuz kalmamaya özen göstermelisiniz. Sağlığınız için saat başı 1 bardak su tüketmeyi alışkanlık haline getirin
  • Komedojenik ürünler göz çevresinin en büyük düşmanıdır. Göz çevresi için aldığınız makyaj malzemelerine dikkat edin. 
  • Yaşlanma karşıtı bir etkiye ihtiyacınızı varsa evde doğal göz çevresi bakımının yanı sıra en azından nemlendirme için göz çevresine uygun bir nemlendirici edinin. 
    • Göz kremi seçiminde aktif bileşenler arayın.
    • Göz kreminin nasıl sürüleceğini öğrenin
    • Göz çevrenize uygun olmayan ürünleri göz çevrenize temas ettirmeyin

Yüz yıkama jelleri ve köpüklerinin bazıları göz çevresi için uygun değildir. En sık yapılan hatalardan biri olarak ürünlerinizin göz çevrenize ve cilt yapınıza uygunluğunu kontrol edin. 

EVDE DOĞAL GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI


Evde uygulayacağınız doğal bir göz çevresi bakımına ihtiyacınızı varsa doğanın mucizesi bir çok yağ, maske ve çeşitli yöntemler imdadınıza yetişecektir. 

1. En etkili ve en kolay yöntem!

Göz altındaki torbalar, koyuluklar, şişlikler ya da tabi ki kırışıklıklar için en etkili ve en kolay yöntemi soğuk press uygulamasıdır. Doğru şekilde yapıldığında göz çevresindeki kan dolaşımını artırarak göz çevresinin kendi kendini iyileştirmesini sağlar. 

  • Yumuşak bir bezle sardığınız buz küplerini göz çevrenizde gezdirebilirsiniz
  • Bunun için buz dolabınıza dilimlenmiş patates dilimleri koyarak her sabah ve hatta gün içinde 3-5 dakika soğuk pres uygulaması yapabilirsiniz. 
  • Soğutulmuş salatalık dilimleri de göz altı şişliklerinden kurtulmak için harika bir doğal çözümdür. Bu sebzelerdeki enzimler ve büzücü özellikler iltihabı azaltmaya ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur
  • Yüzünüzü soğuk suyla yıkamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. 

2. Yeşil çay - doğal maden suyu maskesi

Yeşil çay, yüksek flavonoid içeriği nedeniyle evde doğal göz çevresi bakımı için sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlar cildinize hassas bir detoks sağlar. Doğal maden suyu içeriğindeki mineraller göz çevrenizin beslenmesine olanak tanır. 

  • Küçük bir fincan sıcak suya bir kaç parça yeşil çay atarak 4-5 dakika demleyin.
  • Tamamen soğumasını bekleyin.
  • İçerisine 1:2 oranında doğal maden suyu ekleyin.
  • Tercihen bir kaç damla üzüm çekirdeği yağı ekleyebilirsiniz. 
  • Yuvarlak pamuk pedlerini içine batırın ve dondurucuya koymak için bir kaba sıralayın. Ağzını mutlaka kapatın. 
  • Her gün 2 ped alarak ısınana kadar göz çevrenizde bekletin. 

3. Chia tohumu göz çevresi kolajen maskesi

Chia tohumu göz çevresindeki cildin güçlenmesini ve nemlenmesini sağlar. Evde doğal göz çevresi bakımı için en iyi maskelerden biridir. Kırışıklıklara karşı kolajen etkisi yaratır. 

Haberin Devamı
  • 1 kaşık chia tohumunu, 1 bardak suda 2-3 dakika kaynatın
  • Jeli çıktıktan sonra tamamen soğutun ve  süzün 
  • Yuvarlak pamuk pedlerini içine batırın ve dondurucuya koymak için bir kaba sıralayın. Ağzını mutlaka kapatın. 
  • Her gün 2 ped alarak ısınana kadar göz çevrenizde bekletin. 

EVDE DOĞAL YAĞLARLA GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI 

Evde doğal göz çevresi bakımı için en uygun doğal yağları tercih ederek en ideal şekilde beslenerek gergin, dolgun ve aydınlık kalmasını sağlayabilirsiniz. Göz çevresine uygun doğal yağlar arasında rezene, gül yağı, papatya  yağı yer alıyor. 

  • Haftada 2-3 defa mümkünse geceleri göz altınıza bir kaç damla uygulayın
  • Parmak uçlarınızla ufak dokunuşlarla yedirin
  • Tüm diğer göz altı bakım ürünlerinizi doğal yağınızdan önce sürmelisiniz.

Rezene Yağı, topikal olarak kullanıldığında cildiniz için harikalar yaratabilen güçlü anti-inflamatuar bileşikler içerir. Tatlı badem yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırarak kullanın.  

Üzüm çekirdeği yağı, hassas yapısı ve güçlü antioksidan içeriği ile göz çevresindeki ince çizgilerin azalması için oldukça etkilidir.

Gül yağı, göz altındaki şişlikleri veya ince çizgileri azaltır ve şişliğe neden olan ödemin atılmasını sağlar. Saf gül yağı bulmak kolay değildir, etkilerini görebilmek için saf olan yağlar arayın. 

Papatya, şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.  

Haberin Devamı

Sandal ağacı yağı, etkili bir nemlendirici ve cilt aydınlatıcı yanıyla göz altındaki koyuluğu azaltmak için kullanılabilir. Doğrudan göz altlarına sürmeyin, taşıyıcı bir yağ ile karıştırabilirsiniz. Cildinizi nemli ve elastik tutmak için gül yağı ile birlikte kullanın. 

NASIL UYGULANMALI?

  • Göz çevrenize doğal yağlar ya da kozmetik ürünler sürerken bu yöntemi kullanmak kan akışınızı hızlandırancak ve ürünün emilimini kolaylaştıracaktır.
  • Göz çevresi için doğru uygulama adımlarını takip edin
  • Yüzük parmağınızı kullanın. En zayıf parmağınızdır, bu nedenle doğal olarak yumuşak bir dokunuşa sahip olacaktır.
  • Gözlerinizin altındaki küçük noktalara, en iç köşeden başlayıp dışa doğru hafif vuruşlarla uygulayın. Alt kirpiklerinize çok yakın ​​​​uygulamadan kaçının.
  • Parmağınızı göz çevrenize sürtmeyin, göz çevrenizi çekiştirmeyin.
  • Göz çevresi kremi uyguluyorsanız diğer aşamalara geçmeden önce 2 dakika bekleyin. Daha sonra kalan cilt bakım ürünlerinizi ve makyajınızı uygulayın.

GÖZ ÇEVRESİ KREM SEÇİMİ

Hassas bir bölge olması, yumuşak bir nemlendiriciye ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez. 

Göz çevresinde kırışıklıklarla etkin şekilde savaşmak için bir krem arıyorsanız  A vitamini türevi olan retinol içeren bir göz kremi tercih edebilirsiniz.

Aman dikkat! Retinol içeren bir göz kremi, retinol içeren tipik bir yüz kreminden farklı olacaktır. Bu nedenle göz çevrenize uyumlu olmayan güçlü retinol içeriklerini kullanırken göz çevresine temas ettirmeyin. 

Nemlendirme etkisi için göz çevresinde hyaluronik asit gibi bileşenler arayın.