Botoks hakkında 10 soru 10 yanıt
Botoks hakkında en çok merak edilen sorular ve yanıtları...
BOTOKS NEDİR?
Botoks, laboratuvar ortamında “Clostridium Botulinum” isimli bakteriden elde edilen, tıbbi olarak belirli kas rahatsızlıklarını tedavi etmek için ve kozmetik olarak yüz kaslarını geçici olarak felç ederek kırışıklıkları gidermek için kullanılan bir ilaçtır.
BOTOKS NASIL ÇALIŞIR?
Botox enjeksiyonları, sinirlerden gelen belirli kimyasal sinyalleri, çoğunlukla kasların kasılmasına neden olan sinyalleri engeller. Bu enjeksiyonların en yaygın kullanımı alın ve göz çevresinde kırışıklığa neden olan yüz kaslarını geçici olarak gevşetmektir.
Kırışıklıkları yok etmez ancak kas hareketini durdurduğu için artmasını geçici olarak durdurur.
BOTOKS ZARARLI MI?
Botox enjeksiyonları deneyimli bir doktor tarafından yapıldığında nispeten güvenlidir.
Olası yan etkiler ve komplikasyonlar şunları içerir: Enjeksiyon bölgesinde ağrı, şişme veya morarma. Baş ağrısı veya grip benzeri semptomlar.
BOTOKS KİMLERE YAPILMAZ?
Kimlere Botoks Uygulanmaz? Hamile olan veya bebek emziren kadınlar enjeksiyonları yaptırmak için beklemelidirler. Nöromüsküler rahatsızlıkları veya kanama problemleri olanlar, tedavi yapılması istenilen ybölgede deri hastalıkları olanlar botoks enjeksiyonları için uygun adaylar değildir.
Bununla birlikte yumurta alerjisi olan kişilerin botoks yaptırmadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekir.
BOTOKS ETKİSİNİ NE ZAMAN GÖSTERİR?
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur.
İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
BOTOKS GÖZ KAPAĞININ DÜŞMESİNE NEDEN OLUR MU?
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
BOTOKS HANGİ YAŞTA YAPILMALIDIR?
Botox, 18 yaş ve üzeri hastalar için onaylanmıştır ve çoğu uzman, 20'li yaşların ortalarından sonlarına ve 30'ların başındaki hastaların önleyici Botoks tedavisi için iyi bir yaşta olduğu konusunda hemfikirdir.
BOTOKS NERELERE YAPILIR?
Botoks, kaslara veya bireysel özelliklerinize göre yüzünüzün ihtiyaç duyduğu bölgelere mikro iğne ile enjekte edilir . En çok talep edilen tedavi ve şikayet bölgeleri alın ve göz dış bölgesidir. Genellikle kas başına bir ila üç enjeksiyon yapılır.
BOTOKS KAŞ KALDIRIR MI?
Botoks kaş kaldırmada güvenle kullanılan etkili bir yöntemdir. Ancak işlemin kalıcılığı beş-altı ay kadardır. Eğer etkinin devamlılığını istiyorsanız bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
50'Lİ YAŞLARDAN SONRA BOTOKS İŞE YARAR MI?
Her kişinin yüzü farklı şekillerde ve zamanlamada kırışıyor olsa da 50'lı yaşlardan sonra bir çok kişide derin çizgiler görünür. Botoks elbette bu çizgiler üzerinde de işe yarar ancak önleyici tedaviden daha çok, tekrar eden mimik hareketinizi yok ederek çalışır ve kırışık görünümünde azalma yaşanması sağlanır.
Günümüz kozmetik teknolojisi ile her yaştan hasta enjekte edilebilir maddelerle yüz gençleştirme yaptırabilmektedir