Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal olan ve akneye neden olan bakterilerle savaşabilen laurik asit içermesiyle bilinir ve ayrıca diğer doymuş ve doymamış yağ asitlerini içerir.
Kozmetik kimyager Krupa Koestline şöyle diyor;
Binlerce yıldır tropik ülkeler hindistancevizi hasat ediyor ve geçimlerini sağlıyor. Bunun nedeni, benzersiz bir şekilde hindistancevizinin tüm parçalarının yüksek besin ve ekonomik değere sahip olmasıdır."
Koestline, ham hindistancevizi yağı ararken, "virgin" olması gerektiğine dikkat çekiyor ve virgin hindistancevizi yağının kuru ciltler için rahatlatıcı ve nemlendirici etkiye sahip olduğunu söylüyor.
Kimyager Koestline, hindistan cevizi yağının cilt için rahatlatıcı ve güçlü antioksidan özelliklerine de dikkat çekiyor;
"Bakire Hindistan Cevizi yağının polifenol içeriği, antioksidan ve stres önleyici olarak potansiyeli açısından kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. Çalışmalar, enflamasyonu, oksidasyon başına lipidi ve kronik soğuğa maruz kalmayı azalttığını göstermiştir."