Bakım Doğru serumu seçerek cildinizde harikalar yaratın

Doğru serumu seçerek cildinizde harikalar yaratın

Paylaş
Doğru serumu seçerek cildinizde harikalar yaratın

Cildinizi derinlemesine beslemek, donuk cildinizi canlandırmak, ince çizgileri hızla yok etmek, lekelerden ve sivilcelerden kurtulmak için önerilen ve cilt üzerinde harikalar yaratan serumlar, cildin ihtiyacına göre farklı özellikler taşıyor. En doğru serumu seçerek cilt sorunlarınıza etkili çözüm sağlayabilirsiniz. Hafif ve etkili serumlarla cilt sorunlarınızı azaltın ve pürüzsüz bir cilde sahip olun. İşte ayrıntılar...

Cildiniz konusunda hassas biriyseniz, rutin cilt bakımınızın bir parçası olarak serumların önemini bilirsiniz.  Sık görülen sivilcelerle mücadele etmek, yağlı cildi azaltmak veya cildinizi nemlendirmek gibi bir çok sorun için düzenli bir serum uygulaması harikalar yaratıyor. Peki hangi serumu kullanmalısınız. 

Haberin Devamı

Yüz serumu, belirli bir sorunu hedefleyen ve bu sorunu çözmek için yorulmadan çalışan aktif bileşenlerden yapıldıkları için kremlerden daha güçlü formülasyonlardır. Yüz serumu, bir kızın en iyi arkadaşıdır ve parlak ve güzel bir cilde hitap eder. 

Yüz serumu, cildinizi besleyecek ve günün geri kalanına hazırlayacak, uygulaması kolay basit bir iksir gibidir. Çok hafif ve çoğunlukla kokusuzdur, cilt tarafından bir kaç saniyede emilir ve kalıntı bırakmaz.

Serumların çok sayıda faydası, aktif içeriği, basit uygulaması ve çok amaçlı kullanımı ile diğer cilt bakım ürünlerine kıyasla çok daha fazla değer sağlar.

En sık tercih edilen serumlardan Hyaluronik asit, Niasinamid veya salisilik asit, cildinizi gün boyu nemli ve genç tutacak belirli bileşenlerden bazılarıdır. 

Haberin Devamı

CİLDİNİZ İÇİN DOĞRU SERUMU SEÇİN

Nemlendiricilerin aksine, bir serum daha küçük moleküller içerir ve yüksek konsantrasyonda aktif içerik sağlamak için cildin daha derinlerine nüfuz eder. Bu süper bileşenler, cildinizin esnek ve sağlıklı görünmesini sağlayan donukluk, kuruluk, akne lekeleri ve pigmentasyonla mücadele eder.

Bir yüz serumu seçerken, cilt tipinize göre dikkate alınması gereken belirli bileşenlerin yanı sıra çeşitli serum türleri olduğunu anlamak önemlidir. Cilt bakım ürünlerine yatırım yapmadan önce cilt tipinizi anlamak zorunludur.

Güçlü ve derinlemesine nemlendirme için genel kullanıma uygun Hyaluronik Asit veya Salisilik Asit içeren yüksek performanslı serumları arayın.

KIRIŞIKLIK KARŞITI RETİNOL

İnce çizgilerden muzdaripseniz retinol kısa sürede ince çizgilerinizin silinmesini sağlar, derin çizgilerde zaman içerisinde azaltıcı etkisi oldukça güçlüdür. Düşük formlarda bir retinol ile başlayarak cildinizi kontrol ederek dikkatlice kullanılmalıdır. 

GÜÇLÜ NEMLENDİRME İÇİN HYALURONİK ASİT

Nemlendirici bir yüz serumu, 72 saate kadar nemlendirme sağlayan nem mıknatısı Hyaluronik Asittir. 

 LEKELERE KARŞI NIACINAMIDE

Eşsiz formülasyon, daha eşit bir cilt tonu için koyu lekelerin ve pigmentasyonun azaltılmasına yardımcı olan Niacinamide içerikli serumları tercih edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

SİVİLCELER İÇİN SALİSİK ASİT

Akneye meyilli bir cildiniz varsa, Salisilik asitli serum iyi çalışır. 

Akne önleyici yüz serumu, eksfoliye eden, yağı kontrol eden ve gözeneklerin tıkanmasını önleyen %2 Salisilik asit içeren serumlarla başlanabilir.