Kraliçelerin ilginç güzellik sırları sizi şaşırtacak!
Güzellik tarihin çok eski zamanlarından bu yana her daim farklı şekillerde kendine anlam bulsa da kadınların bazı bakım ve güzellik tüyoları pek değişmiyor. Tarihin güçlü kraliçelerinin güzellik ve bakım sırlarına kulak verin... / ÖZEL
Marie Antoinette'nin ilginç güzellik maskesi
Özellikle eski ev ritüeline düşkün olan Fransa Kraliçesi - çoğumuz gibi - yüzündeki ölü deri hücrelerini çıkarmak için sık sık yaptığı imzalı bir yüz maskesine sahipti.
2 çay kaşığı konyak, 1/3 su bardağı kuru süt tozu, 1 yumurta akı ve 1 limon suyundan oluşan karışım, alışık olduğumuz bakım maskelerinden biraz farklı...
Konyak, dolaşımı canlandırmayı ve gözenekleri sıkılaştırmayı amaçlarken, yumurtalar cildin dokusunu onarır. Sütün laktik asidi sebumu çözer (yüzeyde ölü deri hücrelerini tutar), limonlardan gelen sitrik asit ise ölü deri hücrelerini uzaklaştırır.
Kraliçe 1. Elizabeth'in şaşırtıcı cilt beyazlatma sırrı
Elizabeth Dönemi'nde, iyi enerjiyi engellediğine inanıldığı için birçok kozmetikten kaçınıldı. Bununla birlikte, soluk cilt o kadar çok idolleştirildi ki, kurşun ve arsenik gibi şeylerin istenen görünümü elde etmesine izin verdiler.
“Bakire Kraliçe” imajını korumayı hedefleyen Elizabeth, beyaz açık tonlu makyajı tercih etti.
O zamanlar en popüler güzellik ürünü aslında beyaz kurşun ve sirke karışımı olan ceruse idi. 16. yüzyılda “cilt beyazlatıcı” olarak biliniyordu.
Büyük, yüksek alınlar da bu dönemde oldukça popülerdi, o kadar ki, kraliyetler - kraliçe de dahil olmak üzere - daha abartılı bir alın oluşturmak için saç çizgilerini aldırdı.
Pek de modern olmayan bu zamanlarda, güzelliğin acı anlamına geldiği açıktı.
Monako Prensesi Grace Kelly
Parıldayan berrak teniyle tanınan, aktrisliğe dönüşen asilzadenin bir dizi güzellik ipucu ve püf noktası benimsediği açık ancak onun en bilinen güzellik hilesi yüzüyle değil elleriyle ilgiliydi.
Kelly, insanların yaşını ilk gösterdiği yerin el olduğuna inanıyordu ve bildirildiğine göre ellerine her daim özel bakımları uyguluyordu.
Kraliçe II. Elizabeth'in rujunun sırrı
1952 töreninde taç giyme cübbesine uyması için kendi ruj tonunu hazırlattıktan kraliçenin rujlar konusunda hassasiyeti olduğunu söylemek doğru olabilir. olabilir.
Clarins'in yumuşak kırmızı-mavi ruju, kraliçenin İskoç kır evinden sonra “Balmoral Ruj” olarak adlandırıldı.
Günümüze hızlı bir şekilde ilerleyin ve kraliçe sevgili rujunu sürmeye devam ediyor. Birçok kez halkın içinde rötuş yaparken görüldü.
Doğal makyajıyla ünlenen, sevilen kraliyetin bu güne kadar pek çok güzellik görünümüne neden ilham verdiğini anlamak zor değil.
1991'de Prenses Diana ile çalışmaya başlayan makyaj sanatçısı Mary Greenwell, Diana'nın parıldayan cildi için beslenmesinden bakımına her şeyi ölçülü şekilde yaptığını belirtiyor.
Cambridge Düşesi Kate Middleton'un sırrı kuşburnu yağı
Yumuşak nemlendirici klasik kremlere oldukça düşkün olduğunu belirten Cambridge Düşesi, asil görünümleri kadar cilt bakımına da öncelik veriyor gibi görünüyor.
Hevesli bir kuşburnu yağı kullanıcısı olduğu söylenen Middleton'ın güzel cildinin sırrı kuşburnu özlerinden geliyor ve her daim ışıl ışıl parlıyor.
Tırnaklarını kısa ve dudaklarını çıplak tutan Kate, hem tırnak etlerinde hem de yüzünde parlak ve cesur şeylerden kaçınıyor.
Düşesin durumunda daha az kesinlikle daha fazladır.
Kraliçe Victoria, yüz boyamasını kaba, makyajı ise sadece aktrisler için uygun gördü.
Bununla birlikte, İngiliz hükümdarı hala makyajsız güzellik ipuçlarından ve püf noktalarından birkaçının tadını çıkardı.
Eldivenlerini sürekli gül yağıyla kokulu tutmak özellikle kraliçenin en iyi bilinen güzellik numaralarından biriydi.