Bakım Makyaj yaparken güneş koruyucu nasıl kullanılır?

Makyaj yaparken güneş koruyucu nasıl kullanılır?

Paylaş
Makyaj yaparken güneş koruyucu nasıl kullanılır?

Uzmanlar her gün ve her mevsimde güneş korucu sürülmesini öneriyor. Bunun nedeni günlük cilt bakımına eklediğini güneş kreminin yaşlanma etkilerini ciddi anlamda yavaşlatması... Peki, güneş kremini maktaj yaparken nasıl kullanacaksınız? Fondoten etkisi azaltır mı? Üzerine mi altına mı sürmek gerekir? İşte güneş kremi kullanımı ile ilgili önemli ayrıntılar...

SPF veya Güneş Koruma Faktörü, güneş koruyucunuzun cildinizi UV ışınlarından (UVA ve UVB ışınları) ne kadar iyi koruyabildiğinin bir göstergesidir. UVA ışınları cildinizin derinliklerine nüfuz edebilir ve yaşlılık lekelerine, kırışıklıklara ve hiperpigmentasyona neden olabilirken UVB ışınları size güneş yanığı ve hatta cilt kanserine neden olabilir. İnorganik kimyasallar içeren bir güneş kremi veya güneş kremi hem UVA hem de UVB ışınlarını saptırabilir.

Haberin Devamı

Çoğu dermatolog, SPF'si 15 ile 50 arasında olan bir güneş koruyucu losyon önermektedir.

SPF 15'e sahip bir güneş kremi UV ışınlarının %93'ünü engelleyebilirken, bir güneş kremi UV ışınlarının %93'ünü engelleyebilir.

SPF 30, UVB ışınlarının %97'sini engelleyebilir 

Yüzünüz için seçtiğiniz güneş kremi konusunda dikkatli olmalısınız. Makyaj yapmadan önce ekstra bir güneş koruması katmanı eklemenin iki yolu vardır:

  • SPF içeren bir nemlendirici uygulayın.
  • Yüze güneş kremi uygulayın.

Güneş koruyucunuzun makyaj altında da etkili olmasını istiyorsanız her zaman yüz cildi için özel olarak formüle edilmiş bir güneş koruyucu satın alabilirsiniz. 

 Bu güneş kremleri, geleneksel güneş kremlerinden daha hafiftir ve cildinizin kek gibi görünmesini sağlamaz. Ayrıca, yüzünüze güneş kremi sürüyorsanız, üstüne bir astar kullandığınızdan emin olun.

Haberin Devamı

FONDÖTENDEKİ SPF YETERLİ Mİ?

Cildinizi UV ışınlarından korumak için makyajınıza güvenemezsiniz çünkü kolayca çıkıyor, bu da kapsama alanını etkiliyor. Ayrıca makyajınızın altına güneş kremi sürdüğünüzde, makyajınız için daha iyi bir temel sağlar.

Bu nedenle cildiniz için özel olarak formüle edilmiş, sadece güneş ışınlarından güçlü şekilde koruma görevi gören bir güneş kremi edinin. 

Güneş kremi makyajın ilk adımı olmalı

Makyaj rutininize başlamadan önce cildinizi ekstra koruma için hazırlamanız gerekir. Temizlenmiş ve nemlendiricilmiş cildiniz için tüm yüzünüze ve boynunuza güneş kremi sürün ve iyice masaj yapın. Alnınız, saç çizgisine yakın, yanaklarınızın yanları ve çene çizginiz gibi alanlara odaklanın. Bu alanlar büyük ölçüde güneşe maruz kalır. Güneş kremini asla yüzünüzün ortasından sürmeye başlamayın çünkü bu şekilde belli başlı bölgeleri gözden kaçırmış olursunuz. Bir kat güneş kremi sürdükten sonra bu bölgelere tekrar uygulayın.

  • Güneş kremi sürdükten sonra ve makyaj yapmadan önce birkaç dakika bekleyin. 
  • Makyajınıza devam etmeden önce güneş koruyucunuzun kurumasına izin verin. 
  • Bu, her gün makyaj rutininizin ilk adımı olmalıdır. 
  • Güneş kremini cömertçe uygulayın. Eksik etmeyin.