Bakım Mezoterapi ve PRP’nin cilt sağlığına faydaları nelerdir?

Mezoterapi ve PRP’nin cilt sağlığına faydaları nelerdir?

Paylaş
Mezoterapi ve PRP’nin cilt sağlığına faydaları nelerdir?

Günümüzde mezoterapi ve PRP tedavileri oldukça merak edilmektedir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu her iki yönteminde faydalarını ve cilt sağlığına katkılarını sizler için derledi.

Kan, vücut ağırlığımızın 1/3'ünü oluşturan damarlarımızda dolaşan önemli bir sıvıdır. Kanın hücresel bileşenler dışındaki sıvı kısmına plazma denir, amino asitler, karbonhidratlar ve elementler gibi önemli maddelerin dokulara taşınmasını sağlar. Kandaki önemli hücrelerden biri trombositlerdir. Trombositlerin asıl görevi; damar bütünlüğü bozulduğunda kanamayı durdurmak ve iyileştirmektir. Trombositler birçok büyüme faktörü içerir. Bu özelliklerinden dolayı trombositler yaraların iyileşmesini sağlar. Trombositlerin bu faydaları bilinerek tıp alanında çeşitli şekillerde kullanılmıştır. Başarılı sonuçlarla hasarlı dokuları normale döndürmek için kullanılmıştır. PRP (Platelet Rich Plasma), kişinin kendi kanından elde edilen trombosit/trombosit hücrelerinden zengin kanı ifade eder.

Haberin Devamı

PRP uygulamasının cilt sağlığına faydaları

PRP saç uygulaması sayesinde kırılgan ve ince saçlar onarılır. Saç köklerinizi kalınlaştırır, dolgun ve sağlıklı bir saç oluşmasına yardımcı olur. PRP saç bakımının diğer faydaları ise; saçları dökülmekten korumak, saç köklerinin canlılığını artırmak, saç dokusunu onarmak ve saç büyümesini teşvik etmek, hareketsiz saç köklerini canlandırmaktır.

PRP yüz uygulamasının faydaları ise uzun vadeli etkili bir işlemdir. Kolay ve güvenli bir şekilde uygulanabilir. Sadece yeni kollajen oluşumunu desteklemekle kalmaz, aynı zamanda cildin tüm önemli fonksiyonlarını destekler. Cildi gençleştirerek kırışıklıkları ve ince çizgileri giderir.

Yüz için PRP uygulaması

PRP tedavisi kırışıklık, leke, akne ve yara izi, cilt çatlaklarının tedavisinde kullanılır. Uygulama sonrası sarkma ve kırışıklık izlerinde azalma gözlemlenir. Peeling ve lazer gibi topikal tedavileri PRP ile birleştirmek tedavi sürecini hızlandırabilir ve kalıcı sonuçları destekleyebilir. Her yaş grubuna ve cinsiyete uygulanabilir. Trombosit sayısı düşük olduğunda kanser hastalarına uygulanamaz.

Haberin Devamı

PRP tedavisi 2 hafta ara ile 3-4 kez uygulanır. Her 10-12 ayda bir tekrarlanabilir. Seans süresi ortalama 30 dakika kadar sürmektedir. Tedavide kişinin kendi kanı kullanıldığı ve hiçbir yabancı madde kullanılmadığı için alerji ve diğer reaksiyon olasılığı yoktur. Enjeksiyon nedeniyle uygulama bölgesinde sadece hafif ağrı ve morarma olabilir.

Birçok hastalığın tedavisi mezoterapi yönteminde

Mezoterapi uygulamaları çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde başarılı olmuştur. Genellikle tercih edilen uygulamalar; cilt gençleştirme, yaşlanma karşıtı işlemler, leke sorunları, selülit-çatlak tedavisi, yara izleridir. Mezoterapide cildin alt tabakasındaki kollajen ve elastin yapıları uyarılır. Stimülasyon sonucunda kan ve lenf dolaşımı düzelir ve yanıt verilir. Mezoterapi sürecinde kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir. Mezoterapi uygulaması; hamileler ve emziren anneler, inme hastaları, şeker hastaları, kanser hastaları, pıhtılaşma hastaları ve ürtiker hastaları için uygun değildir.

Haberin Devamı

Yüz mezoterapi uygulaması: Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemlerine göre ilaçlar belirlenir ve cilt altına uygulanır. İlgili ilaçların az miktarda olması nedeniyle yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi sayesinde ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, kırışıklıklar giderilir, cilt daha parlak ve genç görünür.

Selülit sorununa mezoterapi uygulaması: Selülit dolaşım bozukluklarının bir sonucudur. Özellikle kadınlarda meydana gelen problemler kişilerin dış görünüş açısından kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olabilmektedir. Mezoterapi ile cilt altına enjekte edildiğinden selülit bölgesindeki kan akışı düzenlenebilir. 4 ile 10 hafta arasında geçerli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Bölgesel yağlanma sorununa mezoterapi uygulaması: Karın, bel ve kol bölgelerindeki lokal yağlanma sorunları için mezoterapi yöntemi de önerilir. Mezoterapi sırasında yağ dokusunun yanması tetiklenir. Egzersiz ve diyet ile kısa sürede başarılı sonuçlar görebilirsiniz.

Haberin Devamı