Bakım Bu yöntem tırnaktaki morarmaları hızla geçiriyor!

Bu yöntem tırnaktaki morarmaları hızla geçiriyor!

Paylaş
Bu yöntem tırnaktaki morarmaları hızla geçiriyor!

Tırnak morarması zaman zaman birçok kişinin muzdarip olduğu bir sorundur. Özellikle bu sorun zaman içerisinde günlük yaşamı önemli oranda sekteye uğratır. Peki, tırnak morarmasına ne iyi gelir? Tırnak morarması nasıl düzelir, nasıl geçer detayları ile derledik.

Genelde vücuttaki oksijen seviyesinin yeterli düzeyde olmaması ile beraber tırnak morarması meydana gelir. Özellikle astım hastalarının daha fazla yaşamış olduğu sorunlar içerisinde bulunur. Tabii şiddetine bağlı olarak birçok kişinin ortak içimde yaşamış olduğu problemler arasında geliyor. Elbette pek çok rahatsızlığı olduğu gibi tırnak morarmasına karşı da bir takım çözüm yöntemleri bulunuyor.

Haberin Devamı

TIRNAK MORARMASINA NE İYİ GELİR?

Tırnak morarması söz konusu olduğu zaman öncelikle nedeni bilmek gerekir. Böylece buna bağlı olarak birtakım çözüm yöntemleri ele alınır. Bu konuda ilk olarak uzman bir doktora gitmek en önemli tercihtir. Böylece bazı teşhisler üzerinden sorunun neden kaynaklandığına dair durum ortaya çıkarılır. Sonuç olarak ilgili bölgeye bazı uygulamalar gerçekleşir. Bu uygulamalar reçeteli ilaçlar ile birlikte farklı çözüm yöntemleridir. Tabii doğal yöntemlerinde öne çıktığını söylemek mümkün. Örneğin tırnağı tuzlu suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletmek iyi gelebilir. Aynı durum hem el hem de ayakla morarmaları için geçerlidir. Morarma geçinceye kadar her gün bir defa bunu gerçekleştirmek gerekir.

Haberin Devamı

TIRNAK MORARMASI NASIL DÜZELİR?

El ve ayak bölgesinde meydana gelen morarma birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Bu durum gün içerisinde yaşanan travmalar ile beraber aynı zamanda oksijen seviyesi üzerinden meydana gelebilir. Böyle durumlarda genelde bazı doğal çözümler etkili olabilir. Özellikle morarmanın olduğu bölgeye tuzlu su uygulaması oldukça etkilidir. Yaklaşık olarak 15 veya 20 dakika boyunca ayak ve el tırnaklarını tuzlu tutmak iyi gelir. Her gün ortalama 1 defa bunu uygulamak suretiyle, tırnaktaki morarmanın önemli oranda azaldığı görülebilir. Tabii morarma geçinceye günde ortalama 1 defa uygulamak etkilidir.

TIRNAK MORARMASI NASIL GEÇER?

Özellikle anlık olarak meydana gelen tırnak morarması karşısında, buz uygulaması oldukça etkilidir. Bu açıdan her birkaç saatte bir bez içerisine yerleştirilmiş buz uygulaması değerlendirilir. Böylece yaklaşık olarak 15 dakika kadar buz uygulaması sağlamak, morarma ve şişmenin önemli oranda önüne geçer. Bu şekilde iltihaplanmanın önüne geçtikten sonra, sonraki süreçte ılık kompleks uygulanabilir. Böylece kan dolaşımı artması ile birlikte iyileşme süreci hızlanır. Özellikle bu durum bazı tren mallar söz konusu olduğunda ayak ve el tırnaklarındaki morarmaya karşı oldukça etkilidir.

TIRNAK MORARMASI ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ

Haberin Devamı

Değişik nedenlerden dolayı hem el hem de ayakla bölgesinde tırnak morarması meydana gelebilir. Özellikle bu konuda maddeler halinde ele alınabilecek bir takım çözüm yöntemleri bulunuyor.

  • Tuzlu su karışımı ile beraber morarmanın olduğu bölgeye uygulama yapılabilir.
  • Travma üzerinde meydana gelen sorunlara karşı buz uygulaması uygulanır.
  • Tırnaklar Bir hafta boyunca limon ve limonlu su ile ovalanır.
  • Aynı şekilde bir hafta boyunca 15 dakika süreyle sütte bekletmek etkilidir.
  • Bu uygulamaların arkasından morarmanın bulunduğu tırnak kısmına maden suyu uygulaması yapılabilir.

Bu şekilde görüldüğü gibi birçok farklı durum ile beraber tırnak morarmasına karşı çözüm yöntemleri uygulanabilir.

TIRNAK MORARMASI NEDEN OLUR?

Tırnak morarması genel olarak kapı ve benzeri bölgelere sıkışma ile beraber yaşanabilir. Özellikle böyle durumlarda anlık olarak buz uygulaması oldukça etkilidir. Aynı zamanda vücuttaki oksijen seviyesinin düşmesi nedeniyle yine ayak ve el bölgesinde morarmalar görünür. Böyle durumlarda uzman bir doktora görünmek önemlidir ve ayrıca birtakım doğal yöntemleri uygulamak etkilidir.