Egzersiz - Diyet 1 haftada 5 kilo vermek için 3 pratik yöntem

1 haftada 5 kilo vermek için 3 pratik yöntem

Paylaş
1 haftada 5 kilo vermek için 3 pratik yöntem

Yaz gelmeden fit bir vücuda kavuşmak için geç kalmadınız! Sadece 1 haftada 5 kilodan birden kurtulun. Daha sonrasında vereceğimiz taktiklerle kilonuzu sabitleyin veya fazla kilolarınızdan kurtulmaya devam edin. Daha ince bir bel, daha düz bir karın çok uzak değil… 1 haftada kilo vermek istiyorsanız size sunacağımız 3 farklı yöntem ve diyetle 1 haftada 5 kilo verebilirsiniz… / ÖZEL

Kilo vermenin matematiği çok nettir; aldığınız kaloriden fazlasını harcamanız gerekiyor. Günlük yaşam şekliniz, yaşınız, cinsiyetiniz ya da genetik yapınız bazal metabolizmanızı etkiler. 1 haftada kilo vermenizi sağlayacak 3 yönteme geçmeden önce kilo verme konusunda bilmeniz gereken bazı noktalara göz atalım…

Haberin Devamı
  • Aç kalarak kilo verilmez çünkü ilk birkaç gün kilo veriyor olsanız da daha sonrasında metabolizmanız kendini korumaya alır. Sağlıksız olması da cabası.
  • Çok fazla yemek yiyerek kilo verilmez. Kalorileri almak kolaydır, harcamak ise saatlerinizi alabilir. Sizde biliyorsunuz ki mucize çözümler yoktur, sabırlı ve kararlı olmalısınız.
  • Kilo vermek aç kalmak demek değildir, doğru beslenme şekliyle az kalori alarak tıkabasa doymuş hissedebilirsiniz.
  • Uzmanlar kalıcı olabilmesi için haftada 1-2 kilo vermeyi sağlıklı görüyor ancak 1 haftalık detoks niteliğindeki, dikkatle hazırlanmış düşük kalorili bir diyete uyarak 4-5 kilo verebilmen mümkün.
  • Kilolarınızı kalıcı hale getirmek için vücudunuza zaman vermeniz gerekir. 1 haftada 3-4 kilo verdikten sonra en az 20 gün hafif beslenmeye devam ederek kilonuzu sabitlemelisiniz.
  • Kaslar sadece vücudunuzu fit göstermekle kalmaz, daha çok kalori harcayacağı için kilo kontrolünüzü kolaylaştırır. Egzersiz olmadan kilo verebilirsiniz ancak kalıcılığını sağlamanız ve vücudunuzu şekle sokmanız zorlaşır. Sağlıksız olması da cabası.
  • Vücudumuz 1 kilo verebilmek için 7000 kalori açık vermelidir. 1 haftada kilo verebilmek için mideniz küçülene kadar ilk birkaç gün aç hissedebilirsiniz.
  • Basit karbonhidratlar kilo vermenin en büyük düşmanıdır. Şekerler ve beyaz un içeren her şey basit karbonhidrattır ve depolanmak üzere bel çevrenize gönderilmeyi bekler. Onları tüketmeye devam ettiğiniz sürece kilo mücadelesine de devam etmek zorunda kalacağınızı unutmayın.

1 HAFTADA 5 KİLO VERDİREN 3 YÖNTEM

İsterseniz 1 haftada kilo vermenizi sağlayacak diyet listesi uygulayın, isterseniz kalori hesabı ile yediklerinizi diyetinizle birleştirin ya da kısa süreli şok diyetlerden birini yaparak sadece 7 gün içinde 5 kiloya kadar verebilirsiniz. Verdiğiniz kiloları kalıcı hale getirmek için yönergeleri izlemeyi ihmal etmeyin. 

1. DÜŞÜK KALORİLİ BİR DİYET LİSTESİ TAKİP EDEREK KİLO VERME

1 hafta içinde 5 kilo birden vermek için 7 günlük düşük kalorili bir diyet listesi takip edebilirsiniz ancak günlük olağan beslenme şekliniz çok önemlidir. Normalde çok yiyen bir insansanız diyetler sizi daha çok zorlar ancak daha hızlı kilo verirsiniz. Normalde de yediklerine dikkat eden ancak 5 kilo vermek isteyen biri için düşük kalorili bir diyet daha kolaydır ancak vücudun genel rutinine yakın olduğu sürece kilo vermeyi zorlaştıracaktır. Bu nedenle yaşam şeklinize ve vücudunuzun ihtiyaçlarına uygun bir diyet belirlemeniz çok önemlidir.

Haberin Devamı

İşte 1 haftada 3 kilo verdiren diyet listesi 

Bir diyet listesi takip etmek bazıları için motivasyon nedeni iken bazıları için oldukça zordur. Diyet listesi takip etmek size zor geliyorsa kalori hesabı ile yediklerinizi diyetinize uydurabilirsiniz.

2. KALORİ HESABI İLE KİLO VERME

Kalori hesabı ile kilo vermek oldukça eğlenceli olabilir. Yediklerinizi azaltır ancak seçenekleri kısıtlamamış olursunuz.

Kalori hesabı da yaşam şeklinizden ya da metabolizmanızdan etkilenir. Bazı kişiler günde 1800 kalori ile kilo verebilirken bazı bünyelerin daha düşük ya da daha yüksek kalori alması gerekir. Peki bunu nasıl anlayacaksınız.

Endişelenmeyin. Kalori hesabı zor gibi görünse de bir kalori uygulaması kolayca kalorilerinizi kendi metabolizmanıza uydurmanızı sağlayabilir. Ayrıca bunu uygulamasız olarak da yapabilirsiniz.

  • Öncelikle ortalama bir günde beslenmenizin kalorilerini hesaplayın. 1 haftada 5 kilo verebilmek için bu kaloriyi 1000-2000 arasında düşürmelisiniz.
  • Kendi kendinize kalori hesabı yapıyorsanız her gün tartılarak belirlediğiniz kalorinin size kilo verdirip verdirmediğini kontrol ederek kalori miktarını yeniden ayarlayabilirsiniz.
  • Bu şekilde oldukça kesin sonuçlar alacaksınız.
  • Ayrıca kalori hesabı yaparken harcadığınız kalorilerinde önemini fark etmek sizi egzersiz ya da yürüyüş yapma konusunda motive edecektir.

 3. TEK YÖNLÜ BESLENME İÇEREK ŞOK DİYETLERDEN DESTEK ALIN

Şok diyetler adından da anlaşılacağı üzere vücudunuzda bir şok etkisi yaratır, kısa süreli yapıldıklarında oldukça etkilidir ancak süre uzadıkça sağlığınıza zarar verme olasılıkları artar.

Tek yönlü beslenme içeren birçok uygulaması basit diyet vardır.

Haberin Devamı

 

KİLO VERMEK İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Hafif beslenerek ya da bol bol hareket ederek kilo verebilirsiniz ancak bunu yaşam şekliniz haline getirmediğiniz sürece kilo almanız mümkündür.

Bunun için kilo vermekten çok kalıcı kilo vermeye odaklanmak ve belirleyeceğiniz sağlıklı beslenme şeklini her daim korumak çok önemlidir. Güzel haber şu ki, sağlıklı beslenme şekline alıştıktan sonra işlerin göründüğü kadar zor gitmeyeceğini göreceksiniz.

  • Kendi kurallarınızı belirleyin. Yaşam şeklinize uygun, sürdürülebilir kurallar belirlemelisiniz. Size kilo aldıran, vazgeçebileceğiniz ne varsa hayatınızdan çıkarın, vazgeçemeyeceğiniz çok sevdiğiniz özel yemekler için zaman ve süre kısıtlaması uygulayın.
  • Tatlıları sınırlandırın. Şeker bel ve basen yağlarının en büyük suçlusudur. Haftada bir kez küçük bir miktar tüketmek üzere kendinizi alıştırın.
  • Bol bol su tüketin, birçok insan yeterli su içtiğini düşünür ancak araştırmalar bu miktara ulaşılamadığını gösteriyor. Her gün günde 2 litre su tüketin.
  • Kilo vermeye destek olan baharatları artırın, ödeme neden olan tuzu azaltın.
  • Yemeklere eklediğiniz 1 tatlı kaşığı yağın size 100 kalori vereceğini unutmayın.
  • İşlenmiş gıdalar bağırsak sisteminizi zayıflatır ve kilo almanıza neden olur. Genel beslenmenizden tamamen çıkarmayı deneyin.
  • Daha çok salata, daha çok haşlanmış sebze ve daha çok ızgara balık yemeğe çalışın.