Zeytinyağının antioksidan madde içeriği sayesinde LDL oksidasyonu önleyerek kardiyovasküler rahatsızlıklara karşı koruduğunu belirten Diyetisyen Özden Örkcü, “Zeytinyağı damar sağlığını koruyup kalp krizi riskini azaltır.” dedi. Zeytinyağının mide asidini azaltarak gastrit ve ülsere karşı mide mukozasını koruduğunun belirlendiğini kaydeden Diyetisyen Özden Örkcü, zeytinyağının içeriğindeki oleik asit nedeniyle safra salgılanmasını uyararak hazmı kolaylaştırdığını ve safrataşı riskini azaltabildiğini söyledi. Diyetisyen Özden Örkcü, sofralarda önemli bir yeri olan zeytinyağı ve beslenmedeki yerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
AKDENİZ DİYETİ SAĞLIKLI BİR BESLENME MODELİ
Diyetisyen Özden Örkcü, Akdeniz diyetinin, son zamanlarda yapılan çalışmalarla, araştırmacıların gözdesi haline gelen bir beslenme şekli olduğunu söyledi. Özden Örkcü, Akdeniz diyetlerini (MedDiets) “Meyve, sebze ve salata, ekmek ve tam tahıllı tahıllar, patates, baklagiller/fasulye, kabuklu yemişler ve zeytinyağının kullanıldığı beslenme modeli” olarak tanımladı.
BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Ömrü 13 yıl uzatıyor! İçinde hiç et yok, hep ot!