En sağlıklı ekmek buymuş!
Beyaz ekmek tüketmek kilo almanıza, göbek yapmanıza neden olabilir. Beyaz undan üretilen beyaz ekmek tüketimi tavsiye edilmiyor olsa da bu ekmeği tamamen bırakmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Hem sağlığınız için oldukça faydalı olan hem de kilo aldırmayacak seçeneklerle gönül rahatlığıyla ekmek tüketmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Peki en sağlıklı ekmek hangisi… İşte ekmekler arasında seçim yapmanızı kolaylaştıracak birkaç önemli bilgi...
Ekmek tüketmekten kaçınmak yerine en sağlıklı ekmeği tercih ederek daha rahat kilo kontrolü sağlayabilir aynı zamanda sağlığınız içinde faydalı bir adım atabilirsiniz.
Son zamanlarda artan ekmek seçenekleri herkesin kafasını karıştırıyor. Uzmanlar beyaz undan yapılan beyaz ekmek konusunda uyarılarını yinelerken, ekmek seçeneklerinin artması kafa karışıklığına neden olabiliyor.
Tam tahıllı ekmekler, ekşi mayalı ekmekler, kepek ekmeği ve daha nicesi… Peki, en sağlıklı ekmek hangisi?
Ekmek çeşitlerine göz atarak sizin için en sağlıklı olanına karar verebilirsiniz.
Ekmekler tahıllardan yapılır ve tahıllar vücudumuzun ihtiyacı olan birçok sağlıklı bileşen içerir. Bununla birlikte ekmek üretilirken tahılların tüm kısımları kullanılmaz.
Beyaz ekmek, beyaz unla yapılır ve bunun için tahılların, daha faydalı olan kepek ve tohum kısımları kullanılmaz, sadece Endosperm olarak adlandırılan bölümü kullanılır.
Bu faydalarının büyük bir kısmını kaybedildiği anlamına gelir. Bu nedenle uzmanlar tam tahıllı ekmekler tüketilmesini önerir ancak tam tahıllı, çok tahıllı ya da tam buğday seçeneklerinin özellikler aynı değildir.
Tam tahıllı ve ekşi mayalı ekmek, tahılın tüm bölümleri kullanılarak yapılır ve bu vücudunuzun ihtiyacı olan birçok vitamin, mineral ve bileşeni karşılamanıza yardımcı olur.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ekmeğin %100 tam tahıldan yapılmış olmasıdır. Ne kadar fazla tam tahıl olursa o kadar iyi. Ancak sağlıklı ekmek için tek kriter bu değil…
İşte sağlıklı ekmek seçimi için dikkat etmeniz gereken kriterler…