En sağlıklı protein kaynakları
Protein, istenmeyen kiloları vermenize ve karnınızı dolu tutmanıza yardımcı olabilir. Ancak sağlık yararlarını elde etmek için doğru miktarda ve doğru türde protein tüketmek önemlidir.
1 NUMARA DA DENİZ ÜRÜNLERİ VAR
Deniz ürünleri mükemmel bir protein kaynağıdır çünkü genellikle yağ oranı düşüktür. Somon gibi balıkların yağ oranı biraz daha yüksektir, ancak kalp- sağlıklı türdür: Omega-3 yağ asitleri vardır.
BAKLAGİLLER BİTKİ BAZLI PROTEİNİN YILDIZI
Yarım fincan fasulye, 25 gram ızgara biftek kadar bitki bazlı protein içerir. Ayrıca, bu besleyici taneler oldukça ucuzdur ve saatlerce tok hissetmenizi sağlamak için lif içerir.
YUMURTA VAZGEÇİLMEZİNİZ OLABİLİR
Yumurta en ucuz protein türlerinden biridir. Amerikan Kalp Derneği, normal sağlıklı yetişkinlerin günde bir yumurtanın tadını güvenle çıkarabileceğini söylüyor.
ORGANİK TAVUK VE HİNDİ ETİ
Mükemmel, yağsız protein için kümes hayvanlarının beyaz etini tercih edin. Koyu et yağda biraz daha yüksektir. Cilt ile yüklenir doymuş yağ böylece yemeden önce derisini çıkarın.
Hormonlarla şişirilmiş etlerin pek de işinize yaramayacağını hatırlatalım.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
Süt, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleri sadece mükemmel protein kaynakları olmakla kalmaz, aynı zamanda değerli kalsiyum içerirler ve birçoğu D vitamini ile güçlendirilmiştir .
Kemikleri ve dişleri güçlü tutmak ve osteoporozu önlemeye yardımcı olmak için yağsız veya az yağlı süt ürünleri seçin .
KAHVALTIDA PROTEİN
Araştırmalar, kahvaltıda bir yumurta veya yoğurt gibi bir protein kaynağının yanı sıra tam buğday tostu gibi yüksek lifli bir tahılın dahil edilmesinin, gün boyunca daha uzun süre tok hissetmenize ve daha az yemenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.
HAREKET HALİNDE PROTEİN
Yemek için oturacak vaktiniz yoksa, öğün yerine geçen bir içecek, mısır gevreği barı veya enerji barı alın.
Ürünün en az altı gram protein içerdiğinden, düşük şekerli olduğundan ve doymuş yağ içerdiğinden emin olmak için etiketi kontrol edin. Ayrıca katkı maddesi içerip içermediğini de kontrol edin.