Egzersiz - Diyet Her gün yapmak kilo verdiriyor! Tok tutuyor ve...

Her gün yapmak kilo verdiriyor! Tok tutuyor ve...

Paylaş
Her gün yapmak kilo verdiriyor! Tok tutuyor ve...

Kilo vermeye ve istediğiniz ince bedene sahip olmaya karar verdiyseniz günlük olarak bazı alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Şok diyetler ya da ağız egzersiz programlarını yapmak yerine bu alışkanlıklarınıza dikkat ettiğinizde kilo vermenin aslında sandığınız kadar zor olmadığını anlayabilirsiniz. Her gün düzenli olarak yapacağınız alışkanlıklarla zayıflayabilir ve kusursuz fiziğe sahip olabilirsiniz. İşte kilo vermek istiyorsanız her gün yapmanız gereken 5 basit şey...

Kilo vermek çok uzun ve zorlu bir süreç gibi görünebilir. Ancak bazı alışkanlıklar edinerek kilo verebilir ya da mevcut kilonuzu koruyabilirsiniz. Günlük hayatınızda uygulayabileceğiniz birkaç basit şey ile sağlıklı bir şekilde kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

1-HEDEF BELİRLEYİN


Kilo vermeye karar verdiyseniz kendinize uzun vadeli hedefler yerine daha kısa vadeli hedefler koyun. Koyduğunuz bu hedefler motivasyonunuzun yükselmesini sağlar.

Örneğin, o hafta neler yiyeceğinizi ve ne kadar sürede egzersiz yapacağınızı kendiniz belirleyin. Her gün besinlerinizi düzenli olarak tüketin. İçeceğiniz su miktarına kadar planlama yapın. Böylelikle işiniz daha kolaylaşabilir.

2-KALORİ HESABI YAPIN


Kilo vermek istiyorsanız sağlıklı ve düzenli beslenip beslenmediğinizin kaydını tutmalısınız. Kaç kalori tüketmeniz gerektiğini ve bunun için hangi besinleri tüketmeniz gerektiğiniz araştırıp kendinize bir liste oluşturun.

Kalorisi düşük olan gıdalara daha çok yer vererek kilo vermeyi kolaylaştırın. Ayrıca yediklerini unutmamak için öğünlerinizi arşivleyin ya da bir kenara not edin.

Haberin Devamı

3-EGZERSİZ YAPIN ÇÜNKÜ...


Kalorilerinizi yakmanız ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için egzersiz yapmayı asla atlamatın. Haftanın 5 günü 45-60 dakika kadar yapacağınız egzersizler hem kaslarınızın çalışmasına hem de kalorileri yakıp kilo vermenize yardımcı olur.

Hafta sonları ise yapmanız gereken hafif yürüyüş ve yoga tarzı dinlendirici ve vücudunuzu harekete geçirecek çalışmalar da kilo verme sürecinizi kolaylaştırır.

4-VÜCUDUN İHTİYACI KADAR SU İÇİN


Hayatınızda meyve suyu, kola, soda gibi içecekleri çıkararak sadece suya yer verin. Su içmek vücudunuzda biriken ödem, toksin ve şişlikleri atar. Su atarak metabolizmanızın hızlanmasını ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Su hem vücudunuzu nemlendirir hem de şişkinliği önler ve tok tutar. Sade su içmekten sıkılırsanız içine limon, nane, salatalık ve elma gibi yiyecekler de atabilirsiniz.

5-HER ÖĞÜN SEBZE TÜKETİN


Sebzeler bol miktarda lif içerir. Lifli gıdalar kilo vermeyi hızlandırır. Kilo vermenizi kolaylaştırmak istiyorsanız her öğün mutlaka sebze tüketmeniz önerilir. Yeşillikler ve sebzelerin kalorileri düşük lif oranları yüksektir. Hem sizi tok tutar hem de daha az kalori almanızı sağlar.