Egzersiz - Diyet Kilo vermenize engel olan alışkanlıklar! Metabolizmayı yavaşlatıyor

Kilo vermenize engel olan alışkanlıklar! Metabolizmayı yavaşlatıyor

Paylaş
Kilo vermenize engel olan alışkanlıklar! Metabolizmayı yavaşlatıyor

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kilo vermeye karar verenler egzersiz ve diyet programlarını uygulamaya başladı. Ancak gün içerisinde farkında olmadan yaptığınız bazı alışkanlıklar metabolizmanızı yavaşlatarak kilo vermenize engel oluyor. Bu alışkanlıkları posta.com.tr okurları için sıraladık.

Kilo vermeye çalışmak uzun ve sabır gerektiren bir süreç. Bu sürede beslenmenize ekstra özen göstermeniz gerekir. Fakat gün içerisinde yaptığınız bazı alışkanlıklar siz kilo vermeye çalışırken bunu engelleyebilir. İşte onlardan bazıları...

Haberin Devamı

1-DÜŞÜK KALORİLİ DİYET YAPMAK

Aşırı düşük kalorili diyetler metabolizmayı olumsuz etkiler. Kilo kaybı için az kalori almak gerektiği herkes tarafından bilinir ancak vücudunuz için yeterli miktarda kalori almadığınızda tam tersi bir etki yaratabilirsiniz. Bu durumda kilo verme süreciniz yavaşlayabilir.

Kilo vermek için kalori açığı oluşturmadan önce, almanız gereken kalorinin ne kadar altına inmeniz gerektiğinden emin olmanız gerekir.

2-HAREKETSİZ KALMAK

Gün içerisinde hareket etmemek ya da çok az hareket etmek kilo almanıza sebep olur. Yediklerinizden aldığınız kaloriyi yakmak için egzersiz yapmanız gerekir. Kilo verme amacıyla yapılan egzersizlerle artan kas dokusu metabolizma hızını yükseltiyor.

Haberin Devamı

Egzersiz sadece metabolizma hızının yükseltmekle kalmaz kaslarınızın da düzgün çalışmasını sağlar. Dolayısıyla sürekli egzersiz yapıldığında metabolizma hızı asla eskisi kadar düşük olmaz. Bu yüzden ne kadar sık egzersiz yaparsanız metabolizma hızınız o kadar artar.

3-YETERSİZ UYKU DÜZENİ

Sağlıklı bir yaşam için ve gün içerisindeki yorgunluğu atmak için düzenli bir uyku uyumak şart. İhtiyacınız olduğundan daha az uyumak hem çeşitli sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına hem de vücudunuzda ödem ve şişkinliklerin oluşmasına sebep olur.

Yetersiz uyumak ayrıca metabolizma hızını düşürerek kişinin kilo vermesini engelleyen nedenlerden biri... Bu sebeple günde 8 saatten az uyumamanız gerekir. Ayrıca gündüz uyumak da uykudan aldığınız verimi düşürür ve vücudunuzun çalışma sistemini bozar. Bu sebeple mutlaka geceleri uyumanız gerekir.

4-ÇOK FAZLA ŞEKERLİ İÇECEK TÜKETMEK


Piyasada çok fazla bulunan ve içerisinde birçok katkı maddesi barındıran şekerli içecekleri çok sık tüketmek kilo verme sürecinizi zorlaştırır. Bu içeceklerin kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi hem diyabet ve obezite gibi önemli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur hem de vücudunuzda yağ depolar.

Metabolizma hızını yavaşlatan ve kilo vermenizi zorlaştıran şekerli içecekleri mümkün olduğunca az ya da hiç içmemek sizin için daha doğru olabilir. Böylelikle ideal kilonuza kavuşmak için sizi engelleyen faktörleri ortadan kaldırmış olursunuz.

Haberin Devamı

5-SU YERİNE ÇAY VE KAHVE GİBİ İÇECEKLER İÇMEK

Metabolizmanın hızlanmasını sağlamak ve sindirim sisteminin daha düzgün çalışmasını sağlamak için mutlaka gün içerisinde vücudunuzun ihtiyacı kadar su tüketmeniz gerekir. Bazı insanlar su yerine çay ve kahve tüketerek sıvı ihtiyacını karşıladığını düşünür. Ancak böyle yapmak vücudunuza çok büyük zararlar verir.

Vücudunuzun sıvı ihtiyacını başka içeceklerle karşılamak yerine mutlaka günde 8-10 bardak su içmeniz gerekir. Su içerek metabolizmanızı hızlandırır ve daha kolay kilo verirsiniz. Ayrıca su vücudunuzda biriken ödem ve toksinleri de kısa sürede atmanızı sağlayarak bölgesel yağların yakılmasını da sağlar.