Söz konusu günlük kahvaltımızı yapmak olduğunda tüm hafta boyunca nasıl besleneceğimizi planlamak doğru olacaktır. Yeterli vitaminleri almamızı sağlayacak gıdalara yönelmemiz kahvaltımızı daha güzel hale getirebilir.
Yapılan bir araştırmaya göre sağlıklı gıda tüketen kadınların ölüm oranının, sağlıksız ve yeterlik beslenen kadınlara göre yüzde 42 oranında daha düşük olduğu ortaya çıktı. Peki kahvaltı yaparken hangi besinlerden faydalanmalıyız. İşte yanıtı...
CEVİZ VE YULAF EZMESİ
Yulaf ezmesi tüketmek sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi kahvaltı çeşitlerindendir. Yulafı daha güçlü hale getirmek için cevizle beraber tüketebilirsiniz.
Kahvaltı rutininize ceviz dahil etmek sizi hastalıklara karşı korur ve daha uzun ömürlü olmanızı sağlar. Yulaf ve cevizi bir araya getirmek doğal bir kombinasyondur.
Yulaf ve ceviz kalp sağlığını koruyan iki süper besindir. Bol lif kaynağı olan yulaf aynı zamanda sindirim sisteminizin düzenli çalışması içinde harikalar yaratır.
Cevizli yulaf tarifi;
- İhtiyacınız olan yulaf ve süt.
- Yulaf ve sütü birlikte karıştırın ve kaba alın.
- Lapa olana kadar pişirin.
- İçerisine ceviz ya da ceviz ezmesi koyun.
- Daha sonra afiyetle yiyin.