Egzersiz - Diyet Soğuk havalarda kivi tüketmenin faydaları

Soğuk havalarda kivi tüketmenin faydaları

Paylaş
Soğuk havalarda kivi tüketmenin faydaları

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini de güçlendirmenin vakti geldi. Yüksek C vitamini içeriğine sahip kivi, soğuk havalarda bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin en iyi yollarından biri olabilir. Posta.com.tr okurları için uzmanından kivinin faydaları hakkında bilgi edindik.

Havaların soğumasıyla bağışıklık sistemi zayıflar, vücudumuz mikrop ve bakterilere daha açık hale gelir. Bu dönemde beslenmeye önem vermek çok önemlidir. Uzmanlar özellikle C vitamini bakımından yüksek besinler tüketilmesini öneriyor.

Haberin Devamı

Kivinin, kış aylarında tüketilmesi için ideal bir meyve olduğunu belirten Diyetisyen Ceren Karahan, “Kivi C vitamini açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu sayede bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Aynı zamanda yüksek C vitamini ve antioksidan içeriği sayesinde astım hastalarında yaşanan nefes darlığının ve solunum problemlerinin azalmasını destekler.” diyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN BİREBİR

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kivinin tüketimi de artmıştır. Kivi vücut sağlığı için önemli olan vitamin ve mineraller içerir. Özellikle, lif, C vitamini, folat, bakır, potasyum, antioksidanlar, E vitamini ve K vitamini gibi bir dizi besin maddesine sahiptir.

Kivinin faydalarından bahseden Dyt. Ceren Karahan, “Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, solunum hastalıklarından korumada faydalarını gösterir. İltihap oluşumuna yol açabilecek olan serbest radikallerin önüne geçerek iltihaplanmaları önler.” diyor ve ekliyor; “Kivi ayrıca kanın pıhtılaşmasını önleyerek kan basıncının yönetiminde de destek olmaktadır.”

Haberin Devamı

LİF İÇERİĞİ ZENGİN

Kivinin lif içeriğinin yüksek olması ve antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığa da destek olduğunu belirten Dyt. Karahan “Lif içeriğinin zengin olmasıyla bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olur, sindirim sistemini düzenler ve bu sayede kabızlık önlenir. Aynı zamanda lifli yapısı nedeniyle tok tutucu özelliği de vardır. “

Dyt Karahan, kivinin içerdiği E ve C vitamini sayesinde cilt sağlığı için de yararlı olduğunu altını çiziyor. “Cildin bozulmasını önler ve cilde parlaklık kazandırır. Aynı zamanda vücuttaki kolajen üretimine destek sağlar ve cilt hastalıklarına iyi gelir.”

Kivi, göz sağlığı içinde oldukça faydalı bir meyve. Diyetisyen Ceren Karahan, kivinin içeriğinde bulunan antioksidan özelliklere sahip lutein ve A vitamini sayesinde göz hastalıkları için yararlı olabileceğini söylüyor.

Dyt. Karahan, faydalarıyla dikkat çeken kiviyi tüketirken porsiyon kontrolünün önemli olduğunu hatırlatıyor; “Her besinde olduğu gibi kiviyi tüketirken de porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Bir porsiyon kivinin 1 orta boy kivi olduğu unutulmamalıdır.”

Haberin Devamı