Victoria Beckham'ın sürekli formda olmasının sırrı buymuş!
Ünlülerin diyet sırları her zaman merak edilir. Her zaman formda görünen, pürüzsüz ve canlı cildi ile dikkat çeken Victoria Beckham'ın sürekli formda kalmasını sağlayan sırrını eşi David Beckham açıkladı. 'River Cafe Table 4' adlı podcast programına katılan David Beckham, eşi Victoria Beckham'ın beslenme düzeni ile ilgili itirafıyla dinleyen herkesi şaşırttı. Bu sayede Victoria Beckham'ın değişmeyen harika formunun sırrını da öğrenmiş olduk. İşte Victoria Beckham'ın 25 yıldır değişmeyen menüsü! | Posta.com.tr Özel
Kim Kardashian ile yaşadığı beraberlik sonucu Hollwood basınının yakın markaja aldığı komedyen Pete Davidson'ın 'River Cafe Table 4' adlı ünlü podcast programına katılan David Beckham'ın, eşi Victoria Beckham'ın beslenme sırrı ile ilgili itirafıyla Victoria Beckham'ın yıllardır değişmeyen mükemmel formunun kaynağını öğrenmiş olduk.
Programda eşinin yeme alışkanlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan eski futbolcu, "Maalesef 25 yıldır aynı şeyleri yiyen biriyle evliyim" ifadelerini kullandı. Eşinin sadece ızgara balık ve buharda pişmiş sebze yediğini anlatan Beckham, en sevdiği zamanların, eşinin farklı bir şeyler yediği zamanlar olduğunu söyledi.
25 YILDIR DEĞİŞMEYEN MENÜ: IZGARA BALIK VE BUHARDA SEBZE
"Ben güzel bir şeyler yediğim zaman herkesin tatmasını istiyorum" şeklinde konuşan dört çocuk babası David Beckham, 47 yaşındaki eşiyle ilgili şunları anlattı: "Muhtemelen farklı bir şeyler yediği tek zaman Harper’a hamile olduğu dönemdi. Benim tabağımdan bir şeyler atıştırmıştı ve o akşam benim favori akşamlarımdan biriydi. O günden sonra farklı bir şey yediğini hatırlamıyorum."
Şimdi gelin, sizinle beraber Victoria Beckham'ın yıllardır formunu korumasına yardımcı olan bu menüyü hazırlamanın püf noktalarına değinelim...
IZGARADA BALIK NASIL PİŞİRİLİR? HANGİ BALIKLARIN IZGARASI YAPILIR?
Eğer ızgarada balık yapmak istiyorsanız iri ve yağlı balık seçmeniz gerekiyor. Hem balığın parçalanıp dağılmaması hem de besin değerinin kaybolmaması için iri balıklar bu pişirme tekniğine daha uygun olacaktır.
Balıkları bütün olarak pişirmek istiyorsanız balığınızın üstünden ve altından çentik atın. Izgarada pişirme, beyaz ya da siyah etli balıklar mevsiminde tercih edildiğinde oldukça faydalı bir yöntemdir. Balıklar ızgaraya atılmadan önce mutlaka yağlanmalı. Aksi taktirde balığınız ızgaraya yapışarak dağılabilir. Izgara veya mangalda balık pişirmek için en önemli püf noktası ateşin çok harlı olmamasıdır. Balıklar harlı ateşten belli bir mesafede pişirilmelidir.
PÜF NOKTASI
- Balık pişirilmeden 2-3 saat önce, balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürülüp bekletilirse piştiğinde çok daha lezzetli olacaktır.
- Balık pişirirken pişirme tepsisinin içine koyulan defne yaprağı, kekik, limon ve maydanoz, aroması ile balığa lezzet katacaktır.
IZGARADA YAPILIRSA ÇOK LEZZETLİ OLAN BALIKLAR
Çipura, barbunya, mercan balığı, levrek, lüfer, palamut ve somon ızgarada çok lezzetli olan balıklar arasında.
IZGARA BALIĞIN YANINA EN İYİ NE GİDER?
Beckham'ın menüsünden de anlayabileceğiniz üzere ızgara balığın yanına 1 tabak haşlanmış veya buharda sebze harika gider. Bunun için brokoli, brüksel lahanası, patlıcan, kabak, kuşkonmaz, sivri biber, kapya biber, çarliston biber, soğan, taze fasulye, havuç, bezelye gibi sebzeleri buharda veya fırında pişirebiliriz.
Eğer kilo verme diyeti yapıyorsanız havuç ve bezelye yerine diğer sebzeleri değerlendirmek daha iyi olacaktır çünkü havucun ve bezelyenin doğal şeker oranı yüksektir.
Balığın yanına haşlanmış patates çok yakışır ve evet, doyurucudur da ancak patates de yine yüksek oranda doğal şeker içerir. Tabağınızı karbonhidratlardan yana daha fakir hale getirmeniz, formunuzu korumanıza destek olur.
Eğer öğününüzün biraz daha doyurucu olmasını istiyorsanız, ayrı bir tabakta aynı zamanda çiğ sebzelerden yana zengin bir salata yapabilir, salatanıza ölçülü bir şekilde ceviz, badem gibi (kavrulmamış) çiğ kuruyemişler katabilirsiniz.
Izgara balığın yanına harika bir garnitür olan buharda veya ızgara sebzeleri hazırlarken bir diğer püf noktası ise sebzelerin çok öldürülmeden pişirilmesidir. Bu sayede besinlerin faydalarından daha fazla yararlanır, ayrıca içlerindeki su oranını çok kaybetmemiş olursunuz. Amaç, mideyi yormayacak kadar pişirmek ama tamamen vitaminlerini kaybetmeyecek noktada sebzeleri tavadan veya fırından almaktır. Eğer mutfakta yeniyseniz, ızgarada ayarı yapmakta zorlanmamak için Victoria Beckham gibi buharda pişirme yöntemini uygulayabilirsiniz.
BUHARDA SEBZE NASIL YAPILIR?
Buharda pişirme, yağ içermediği için çok daha sağlıklı bir alternatif. Buharda pişirme yöntemiyle pişen besinlerin içerisindeki bakteriler ölür. Besinlerin içerisindeki yararlı içerik suyla haşlamadaki gibi suya karışmaz ve besinin içerisinde tutulur. Besinler daha canlı ve diri kaldıkları için tatları da daha lezzetli olur. Kalorisi diğer pişirme yöntemlerine göre daha az olduğu için de hafif bir öğün alternatifidir. Buharda pişirme için gereken malzemeler tencere ve tencerenin büyüklüğüne uygun bir süzgeç ya da buharda haşlama işlemi için özel olarak üretilmiş delikli aparatlardır. İşte buharda sebze pişirme tarifi
- Tencereye su koyup kaynatın.
- Tencereyi ocaktan almadan üzerine süzgeci ya da buharda haşlama aparatını yerleştirin.
- Haşlayacağınız besinleri yıkayın ve soymanız gereken sebzeler varsa soyun.
- Daha sonra, kolay haşlanmaları ve iyice yumuşamaları için ürünleri küçük parçalara ayırın (ama çok da ufalamayın, nazik davranın) ve aparatın üzerine yerleştirin.
- Tencerenin kapağını aparatın üzerine kapatın ve bu şekilde ocakta bırakın.
- 10-15 dakika kadar buharda pişirmeniz yeterli. Eğer tencerenin kapağını sık sık açarsanız, buharın dışarı çıkmasına neden olursunuz. Bu da besinlerin haşlanma sürelerini uzatır.
- Besinleri haşlarken aynı sürede haşlananları gruplamanız ya da geç haşlanacak olan var ise onları daha küçük parçalara ayırmanız faydalı olacaktır. Örneğin havucu ayrı bir şekilde pişirebilirsiniz.
- Sebzeler buharda piştikten sonra hemen ayrı bir kaba alın. Aksi durumda tencerede kalan buhar nedeniyle haşlanmaya devam ederler.