Egzersiz - Diyet Yağlardan hızla kurtulun! 5 kilo verdiren 15 ipucu

Yağlardan hızla kurtulun! 5 kilo verdiren 15 ipucu

Paylaş
Yağlardan hızla kurtulun! 5 kilo verdiren 15 ipucu

Fazla yağlardan kurtulmak ve kalıcı olarak 5 kilo vermek için bilimin ve doğanın gücünden faydalanın. Kilo vermek her zaman kolay değildir, kararlı bir bakış açısı ve istikrarlı bir plan gerektirir ancak bazı sihirli ipuçlarıyla bu süreci kolaylaştırmak mümkün. İşte yağ yakımınızı kolaylaştıracak, metabolizmanızı hızlandıracak ve en fazla kaloriden kurtulmanızı sağlayacak bazı önemli ipuçları...

Kalıcı olarak sağlıklı bir şekilde kilo vermek bazıları için zor bir mücadele olabilir ancak endişelenmeyin. Karar verdiyseniz yapabilirsiniz. Kalıcı olarak kilo vermek için en önemli konu elbette sürdürülebilirlik! Şok bir diyet seçerek verdiğiniz kiloları hızla geri almanızı istemeyiz. Sadece istikrarlı olduğunuzda ne kadar hızlı ve kalıcı kilo verdiğinize şaşıracaksınız.

Haberin Devamı

Peki nereden başlamalı? 5 kilodan kurtulmak için yaklaşık 35 bin kalori açık vermeniz gerekir. Bu aldığınız kalorilerle harcadığınız kaloriler arasındaki farktır.

Aslında kilo vermenin temel kuralı oldukça basittir; Daha az kalori, daha fazla hareket! ve ardından belirli bir istikrarı yakalamakla gelir.

GERÇEKÇİ HEDEFLER, DOĞRU SEÇİMLER

Yavaş ve sabit bir hızda kilo vermek aslında vücudunuz için daha iyidir çünkü vücudunuzun yağ kaybetmesini ve kiloyu uzak tutmasını sağlamaya yardımcı olur.

Çok hızlı bir şekilde çok fazla kilo verdiğinizde, glikojen tükenmesi nedeniyle çoğunlukla su ağırlığını kaybedersiniz. Bu tür ağırlık, glikojeni geri yüklediğinizde hızla geri dönecektir. Su ağırlığını kaybetmek, yağ deponuzu kaybetmekle aynı şey değildir. Kilo vermek ve bunu korumak için sadece su değil, yağ da kaybetmeniz gerekir.

Haberin Devamı

KİLO VERMEK İÇİN BİR KAÇ KISAYOL

Kalıcı olarak kilo vermek istiyorsanız bu 15 maddeyi hayatınıza dahil etmelisiniz.

  • Bol miktarda lif  alın. Lif , toksinleri ortadan kaldırarak bel bölgenizdeki yağların, göbeğinizin ve elbette tüm vücudunuzun zayıflamasını sağlar.
  • Rafine edilmiş tahılları, tam tahıllarla değiştirin. Vücudunuz buğdayı şekere diğer tahıllardan daha hızlı dönüştürür. Bu yüzden mümkünse beyaz ekmek, makarna ve pilavdan kaçının.
  • Kilo vermek için günde 1 kahve gerekli ve yeterlidir. Daha sonrasında yeşil çay ve tilya çayı içmelisiniz.
  • Günde en az dört porsiyon sebze ve üç porsiyon meyve yiyin.
  • Yemeğinize zerdeçal ekleyin ; Bu güzel kokulu baharat, vücudun yağ hücrelerindeki iltihabı doğrudan hedef alan bilinen bir iltihap önleyicidir.
  • Ilık su uzun vadede daha iyi çalışır; Daha uzun süre tok hissetmenizi sağladığı için sizi gereksiz yere atıştırmaktan alıkoyarak kilo vermenize yardımcı olur. Etkisini artırmak için içine tarçın ekleyin.
  • Günde 3 elma tüketin. Bu hem lif ihtiyacınızı karşılar hem de araştırmalar sihirli bir şekilde 3 elmanın ayda 2-3 kilo fazladan verdirebileceğini gösteriyor.
  • Yemeklerden önce dereotu tüketin. Yemeklerden 15 dk önce tüketeceğiniz dereotu, inanılmaz şekilde daha hızlı doymanızı sağlayacak. 
  • Özellikle vücudunuzdaki yağ oranını dengelemek ve metabolizmanızı hızlandırmak için günde bir kere bir kase acı pul biberli yoğurt tüketin. 
  • Daha rahat kilo vermek için diyet süresince uykunuzu düzenleyin. Geceleri tam yedi ila dokuz saat uyumak aslında kilo vermenize yardımcı olacaktır. Vücudunuz uykusuz kaldığında metabolizmanız yavaşlar ve açlığınızı kontrol eden hormonlar artarak daha fazla yemek yeme isteği uyandırır.
  • Diyet süresince öğünlerinizi aynı saatlerde tüketmeye özen gösterin. Bu metabolizmanızın açlık tokluk zamanlarını daha iyi ayarlamasını sağlar ve açlık krizlerini önler. 
  • Eklediğiniz yağları azaltın. Her bir yemek kaşığı yağın size 100 kalori eklediğini unutmayın. Zeytinyağı, bitkisel yağlar, avokado, fındık yağı gibi makul miktarlarda sağlıklı yağlar kullanın.
  • Dengeli ve bol su, metabolizmanızın çalışmasına, toksinlerin dışarı atılmasına ve vücudunuzun dehidrasyonu açlık olarak algılamasına yardımcı olacaktır.
  • Diyetlerin vazgeçilmezi lahana çorbasının hafife almayın. Lahana her 10 kalori için 1 gram lif içeren yüksek besin değerlerine sahip bir besindir. Haftada 1-2 defa lahana çorbası tüketerek kilo vermeyi kolaylaştırın.
  • Akşam 9'dan sonra yemek yemeyin. Sadece akşam yemeği yiyin ve akşam 9'dan sonra herhangi bir kalori alımını sınırlayın - bu, vücudunuzun tüm yiyecekleri gece boyunca düzgün bir şekilde sindirmesine yardımcı olur.

KİLO VERME PLANINA BURADAN BAŞLAYIN

Kilo kaybını teşvik eden yeni bir yeme tarzı benimsemek, toplam kalori alımınızı azaltmayı içermelidir. Ancak kalorileri azaltmak, lezzetten, tatminden ve hatta yemek hazırlama kolaylığından vazgeçmek anlamına gelmez.

Kalori alımınızı azaltmanın bir yolu, meyve, sebze ve kepekli tahıllar gibi bitki bazlı yiyecekleri daha fazla yemektir. Lezzet veya beslenmeden vazgeçmeden hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak çeşitlilik için çaba gösterin.

Hazır olduğunuzdan emin olun. Uzun vadeli kilo kaybı zaman ve çaba gerektirir - ve uzun vadeli bir taahhüt. Kilo vermeyi süresiz olarak ertelemek istemeseniz de, yeme ve aktivite alışkanlıklarında kalıcı değişiklikler yapmaya hazır olduğunuzdan emin olmalısınız.

İç motivasyonunuzu bulun. Kilo vermenizi sizden başkası sağlayamaz. Kendinizi memnun etmek için diyet ve egzersiz değişiklikleri yapmalısınız. Kilo verme planınıza bağlı kalmanız için size yakıcı gücü ne verecek?

  • Biraz daha araştırma yapın: Kendi kendinize kilo vermeyi hedefliyorsanız daha çok araştırma yaparak sağlıklı beslenmenin temel kurallarına alışın. Akdeniz diyeti, aralıklı oruç gibi kilo vermede popüler planlar hakkında bilgi sahibi olun.
  • Beslenme planınızı verilen ipuçlarına göre yeniden düzenleyin. 
  • Öğün saatlerinizi belirleyin.
  • Kendiniz için bir spor ve egzersiz planı oluşturun. Tüm kas gruplarınızı çalıştırdığınızdan emin olun. 
  • Vücudunuz gözlemleyin, haftada 1 kere tartılın 
  • Kararlı davranın, diyetinizi bozduğunuzda moralinizi bozmayın ve hemen ertesi gün yeniden başlayın.