Tüketimi kolay, ara öğünlerde çantaya atıp yanınızda taşıyabileceğiniz veya kolayca ulaşabileceğiniz yağlı tohumların faydalarına bakacak olursak.
İçerdikleri bitkisel steroller, çoğunlukla tekli ve çoklu doymamış yağlarını içermesi ve yeterli miktarda omega 3, antioksidanlar, folik asit ve magnezyum, çinko, potasyum gibi minarelerden zengin olması koroner kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterebilir.
- İçerdiği diyet posası sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlar.
- Sert kabuklu kuruyemişler (ceviz, fındık vb.), sindirim sisteminin daha iyi çalışmasında yardımcı olarak kabızlığın giderilmesine neden olur.
- İçerisindeki çözünür posa sayesinde kan şekerini dengede tutar.
- Kolesterol seviyesinin düşmesinde de ayrıca yardımcı olur. Bu sayede kardiyovasküler hastalıklardan korunmada beslenmede oldukça önemlidir.
- İçerdiği E Vitamini sayesinde antioksidan bir etki oluşturur. Vücudu, serbest radikallere karşı koruyarak hücreleri korur.
- Potasyum ve magnezyum içeriği yüksek, sodyumu düşük yağlı tohumları yeterli miktarlarda tüketmek kan basıncını normal düzeylerde tutmaya yardımcı olur.