Hayvanlar - Çevre Kedilere asla yedirmemeniz gereken 10 besin
Paylaş
Kedilere asla yedirmemeniz gereken 10 besin

Siz yemeğinizi yerken kedinizin size duygu dolu bakması, vicdanınızı sızlatabilir. Kendi yemeğinizden birazcık kedinize de yedirmek isteyebilirsiniz. Ancak bizim yediğimiz bazı besinler, kedilerin sağlığı için oldukça kötü etkiler yaratabilir. Kedinizin sağlığına kötü etki eden 10 gıdayı ve nedenlerini sıraladık...

Kediler genellikle sahipleri ne yerse onu yemek isterler. Bunun için miyavlar, bağırır, sahibinin üstüne atlar o yemeyi yemek için her şeyi yapar. Sahipleri de genellikle buna dayanamaz ve yedikleri yemeklerden bir parça onlara da verirler. Bu bir kedi için yapılabilecek en yanlış harekettir! Çoğu kedinin bizim sıklıkla tükettiğimiz bazı yiyeceklere alerjisi var. İşte kedinize asla yedirmemeniz gereken 10 besin:

Haberin Devamı

1- SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Birçok yetişkin kedinin laktoza alerjisi vardır. Her ne kadar süt ve süt ürünlerini sevseler de, mideleri için oldukça zararlı bir hal alabilir. Süt ve süt ürünleri kedilerde kusma ve ishale neden olabilir.

2- ÇİKOLATA VE ŞEKER

Çikolatanın içinde bulunan kafein ve theobromine, kediler için zararlıdır. Bu iki madde insan bedeninde kolayca sindirilebilir, ancak kediler için aynı durum geçerli değildir. Kediler için zehir görevi gören bu maddeler, karaciğer yetmezliğine neden olur.

Kediler için şeker de önerilmez. Şekerler, kedilerin zehirlenmesine yol açar.

3- ÇİĞ ET VE BALIK

Çiğ et ve balık, çok miktarda antibiyotiğe duyarsız bakteri içerir. Aşırı yağ nedeniyle de kedilerin pankreaslarında hastalıklara yol açar.

Haberin Devamı

4- ÇİĞ YUMURTA

Çiğ yumurta, kedilerin bağırsaklarını hasta edecek bakteriler barındırır. Ayrıca çiğ yumurtada bulunan protein, kedilerin vücudunda sindirilemez. Kedinize yumurta vermeyi düşünüyorsanız, pişirin ve mamasına katın.

5- SOĞAN VE SARIMSAK

Soğan ve sarımsak kedilerde hemolitik anemiye ve kırmızı kan hücrelerinin azalmasına neden olur. Ayrıca, kedilerde nefes darlığı, ağrı ve renksiz idrara neden olur.

6- ÜZÜM

Yaş ve kuru üzüm, kedilerde böbrek yetmezliğine ve böbreklerde çeşitli hastalıklara neden olabilir.

7- YAŞ MAYA

Mayalı yiyeceklerle ilgili en büyük sorun, yutulduktan sonra büyüyerek bağırsakları tıkamasıdır. Ayrıca maya içinde şeker ve alkol gibi kedilere kötü etki eden maddeler barındırır.

8- FINDIK

Fındık, kedilerin kilo almasına neden olur. İçerdiği protein ve yağlar nedeniyle kedilerin vücutlarında sindirilmesi zordur. Ayrıca içeriğindeki yağlar da kedilerin kusmasına neden olur.

9- MANTAR

Kültür mantarı zarar vermese de, bazı mantar türleri kediler için ciddi problemler doğurabilir. Belirli bir mantar türünün yemek için uygun olup olmadığını kontrol etmek her zaman daha iyidir

10- DOMATES

Olgunlaşmamış domatesler ve bunların yaprakları ve sapları, kediler için zehirli olan tomatin adlı bir maddeye sahiptir. Bu madde kedilerde kusmaya, göz bebeklerinin irileşmesine, iştah kaybına ve diğer birçok hastalığa neden olabilir.

Haberin Devamı