Hayvanlar - Çevre Kuş yuvalarına hassas bakım
Paylaş
Kuş yuvalarına hassas bakım

İklim değişikliği bir çok kuş türünün yaşam alanlarını tehdit ederken, şehirleşmiş bölgelerde yaşama mücadelesi veren kuşlara destek vermek de bir o kadar önem taşıyor. Menteşe Belediyesi ekiplerinin bu anlamda yaptığı çalışmayla ilçe merkezinde bulunan parklardaki kuş yuvalarında temizlik ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Menteşe Kurşunlu Cami meydanındaki kuş yuvaları su ile karıştırılan özel bir antibakteriel ilaç kullanılarak yapılan temizlik ve bakım çalışmasıyla kuş yuvaları daha temiz ve güvenli hale getiriliyor.

Haberin Devamı

İlçe merkezinde yaşayan kuşlara doğal yaşam alanları oluşturmak için yapılan yuvaların düzenli olarak temizlik ve bakımlarının yapıldığını ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Bir anlamda bahar temizliği yaptığımız kuş yuvalarında farklı cinslerde güvercin, kumru ve diğer kuş türleri yaşamlarını sürdürüyor. Kuş yuvalarımız parklarımıza da estetik bir görüntü katıyor. Yaşadığımız kentin hayvanlarına mahallemizin birer sakini olarak görüyoruz. Kuş yuvalarının temizlik, bakım ve beslenmelerinin yanı sıra, mahalle sakini kedi ve köpek dostlarımızın da düzenli olarak mamalarını dağıtıyor, sularını eksik etmiyoruz.” dedi.

İHA