Hayvanlar - Çevre Yaşayan en yaşlı kedi o olabilir!
Paylaş
Yaşayan en yaşlı kedi o olabilir!

ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan Samm adındaki kedi "en yaşlı kedi" unvanını alarak Guinness Dünya Rekorları'na geçmeye hazırlanıyor.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Samm'in sahipleri halihazırda rekoru elinde tutan Poppy adlı kediden iki yaş daha büyük olduğunu keşfetmişti. Bunun üzerine kedinin sahipleri 26 yaşındaki Samm'in rekoru kırıp kırmadığını kesinleştirmek için Guinness'le iletişime geçti.

Haberin Devamı

Samm'in sahibi Charly Briggs "Guinness'e sordum ve 'Şu anda kayıtlara geçen en yaşlı kedi 24 yaşında' dediler. Ne? 24'ten büyük' diye düşündüm. Çıldırmış gibiydim." dedi ve ardından mutluluğunu arkadaşlarına "Millet, yapabilir, kazanabilir' dedim. Onlar da, 'Yürü be, kim tutar' dediler" şeklinde anlattı.

Briggs, onu 2002'de Memphis'te sahiplendiğinde Samm'in sokak kedisi olduğunu söyledi. Kedinin veterineri Samm'in 26 yaşında ve sağlıklı olduğunu doğruluyor.

TESCİLLENME AŞAMASINDA

Samm'in resmen kayıtlara geçmesi için Guinness Dünya Rekorları'na kanıtlar sunuldu ve rekor şu an tescillenme aşamasında.

Kayıtlardaki en uzun ömürlü kediyse 1967'de doğaan ve 38 yıl yaşayan Creme Puff. Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2010 edisyonuna giren Teksaslı kedi, 5 Ağustos 2005'te ölmüştü.

Haberin Devamı

Fotoğraf: KPTV