Yaşam iPhone 7'de Intel işlemci kullanılabilir!

iPhone 7'de Intel işlemci kullanılabilir!

Paylaş
iPhone 7'de Intel işlemci kullanılabilir!

Dünyanın en satan akıllı telefonu iPhone'un işlemci krizi yeni bir söylentinin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Her yıl duyurulan yeni iPhone modelleri aynı zamanda yeni bir rekora da imza atılmasına sebep oluyor. Milyonlarca cihaz satan Apple, iPhone işlemcisi için sürekli birden fazla tedarikçi ile anlaşıyor. Ancak bu yıl olduğu gibi bir skandal olması, Apple’ı alternatif çözümlere yönlendirmiş gibi duruyor.

Haberin Devamı

Intel, son yıllarda mobil tarafta büyük bir atağa imza attı. Android ve Windows işletim sistemleri için başarılı mobil çözümler sunan Intel, Apple’ın dikkatini çekmiş gibi duruyor. Apple şimdiye kadar mobil işlemciler konusunda Intel ile hiç anlaşmamıştı. Ancak söylentiler bu durumun değişeceğine işaret ediyor.

Apple ve Intel’e yakın kaynakların iddiasına göre, Apple ve Intel, iPhone 7 işlemcisi için görüştü. Şimdiden 1000 kişilik bir ekibin Apple A10 yongası için çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Yani iPhone 7 ve beraberinde duyurulacak olan tabletlerde Intel işlemci kullanılacak. Evet bu haber şimdilik bir söylenti ancak büyük resme baktığımızda iki taraf için de oldukça karlı bir anlaşma olabilir.

Haberin Devamı

Intel, 2015 yılında ilk kez gelirlerinde azalma yaşadı. Bu azalmanın sebebi kullanıcıların artık yeni bilgisayar almak yerine, mobil cihazlarını yenilemesi. Düşen bilgisayar satışları Intel’i de etkiliyor. Dolayısıyla firmanın artık mobil tarafta ciddi bir atak yapması gerekiyor. Apple ile bu atak için en uygun firma.

Eski iPhone’lara 3D Touch özelliği ekleyebilirsiniz!