Yaşam NASA, astronotlara PlayStation ile eğitim verecek!

NASA, astronotlara PlayStation ile eğitim verecek!

Paylaş
NASA, astronotlara PlayStation ile eğitim verecek!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi yani NASA, astronotların eğitiminde PlayStation oyun konsolunu ve VR teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor

NASA’nın astronotlarına verdiği eğitimler oldukça meşhurdur. Suyun altında uzaya çıkmadan önce görevine göre 6 ay ile 2 yıl arasında değişen bir eğitim sürecinden geçen astronotlar artık bazı eğitimleri teknolojinin yardımıyla PlayStation başında alabilecek. Devasa havuzlarda yüksek maliyetlerle verilen eğitiminin bir kısmının VR teknolojileriyle verilecek olması NASA için vakit ve maddi kazancı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Sony’nın PlayStation VR platformu kullanılarak verilmesi planlanan eğitim tabii ki bir simülasyon ile mümkün olacak. PlayStation Move ve VR gözlüğü ile verilen eğitime ilişkin kısa bir video yayınlandı. Astronot adayları için uzayın zorlu koşullarını canlandıracak olan bu yazılım artık denenecek aşamaya geldi. Uzayın farklı fizik kuralları bu simülasyon ile canlandırılıyor. Simülasyon yazılımı şimdilik ISS yani Uluslararası Uzay İstasyonu’nun içerisini gösterebiliyor ancak tabii ki geliştirilmesi mümkün. Dış uzayda yani uzay aracının dışı için de benzer simülasyon programları hazırlanarak eğitimlerde kullanılması mümkün. İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note Prime modeli duyuruldu!