Pratik Bilgiler 212 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İstanbul Avrupa bölgesi telefon kodu nedir?

212 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İstanbul Avrupa bölgesi telefon kodu nedir?

Paylaş
212 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İstanbul Avrupa bölgesi telefon kodu nedir?

Telefon kodları her ile özel bir şekilde belirlendiği için illerin telefon kodları birbirinden farklı olur. Her ilin kendine özel bir kodu olduğu için, kodu çevirmeden o ilde bulunan sabit bir telefona ulaşabilmek mümkün olmaz. 212 kodu da Türkiye'de bulunan bir ile ait. Peki, 212 alan koduna sahip olan il hangisidir ve bu ile telefon aramaları nasıl gerçekleşir? İşte 212 alan koduyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kod, Türkiye'de illere göre belirlenmiş numara dizilişi anlamına gelir. Alan kodları her ile ayrı olarak verilir. Bu numaralar İletişim bakanlığı tarafından belirlenir.

212 NERENİN ALAN KODU?

Kod uygulaması 1988 yılı itibariyle Türkiye'de uygulanmaya başladı. Türkiye'nin en büyük ili olan İstanbul için 212 telefon alan kodu belirlendi. Eğer cep telefonundan İstanbul ilinde bulunan bir numarayı aramak istiyorsanız önce alan kodunu daha sonra numarayı çevirmeniz gerekir. İstanbul ilindeki bir numarayı , şehir dışındayken sabit hattan aramak istiyorsanız telefon numarasının başına 0212 kodunu eklemelisiniz.

Haberin Devamı

212 NERENİN TELEFON NUMARASI?

Cep telefonunuza gelen aramanın numarasının başında 0212 var ise aramanın İstanbul ilinden geliyordur. İstanbul'u Türkiye sınırları dışından aramak isteyenlerin öncelikle 090 kodunu çevirmesi gerekir. Bu kural cep telefonları için de geçerlidir. İnternet üzerinden aramalarda ise telefona ülke kodu yazılması gerekir. Sabit telefonlarda ise il kodu zorunluluğu bulunur.

İSTANBUL AVRUPA BÖLGESİ TELEFON KODU NEDİR?

İstanbul Avrupa yakası için de 212 çevrilir. Yurt dışından aramalarda ise 090212 kodu kullanılır.