Pratik Bilgiler 216 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İstanbul Anadolu Asya bölgesi telefon kodu nedir?

216 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İstanbul Anadolu Asya bölgesi telefon kodu nedir?

Paylaş
216 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? İstanbul Anadolu Asya bölgesi telefon kodu nedir?

Telefon kodu en çok merak edilen illerin başında İstanbul yer alıyor. İstanbul ilinin iki farklı telefon kodu bulunuyor. İstanbul ilinin Anadolu yakasına ait telefon kodu ve İstanbul ilinde bulunanlar için geçerli olan telefon kodu 216 olarak biliniyor. İstanbul ilini başka illerden aramak isteyenler de telefon kodu olarak 216'yı kullanıyor. Böylece İstanbul telefon numaralarını arayıp doğru telefona ulaşılıyor. İte 216 telefon kodu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

216 kodu İstanbul iline ait telefon kodu olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul ilinde iletişim kurmak isteyen kişiler bu kod ile doğru kişilere ulaşabiliyor. Yine postalar da bu kod ile doğru kişilere ulaşıyor.

Haberin Devamı

216 NERENİN ALAN KODU?

216 alan kodu İstanbul iline ait alan kodu olarak belirlendi. İstanbul dışında olanlar bu kod ile İstanbul iline ulaşmayı başarabilir. Uzaktan yapılan işlemler için de gerekli telefon kodu 216 olarak karşımıza çıkmaktadır. Herhangi bir ilden İstanbul Anadolu yakasını aramak istiyorsanız numaradan önce 216 alan kodunu çevirmeniz gerekir.

216 NERENİN TELEFON NUMARASI?

İstanbul ilinde olan biriyle telefonda konuşmak için doğru numarayı tuşlamak gerekiyor. Bu numara 216 olarak karşımıza çıkmaktadır. Telefon numarasını yazarken başa 216 kodunu yazmak gereklidir. Böylece doğru yere ulaşılmış olur.

İSTANBUL ANADOLU-ASYA BÖLGESİ TELEFON KODU NEDİR?

İstanbul ili için tanımlanan telefon kodu 216 olarak biliniyor. İstanbul içinde veya dışında bulunduğunuzda İstanbul'da bulunan bir sabit hat telefon numarasına ulaşmak için 216 alan kodunu yazmak gerekir. Bu kod Anadolu Asya bölgesi için de geçerli olan bir kod olarak bilinir. İstanbul Anadolu yakasındaki bir sabit hatta ulaşmak için 216 alan kodu kullanılır.

Haberin Devamı