Pratik Bilgiler 338 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Karaman şehrinin telefon kodu nedir?

338 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Karaman şehrinin telefon kodu nedir?

Paylaş
338 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Karaman şehrinin telefon kodu nedir?

Her şehre verilmiş olan bir alan kodu vardır. Alan kodları, telefon numarası başına eklenerek arama yapılır. Bu sayede bir numaranın hangi ile ait olduğu anlaşılır. Alan kodu sabit hatlar için geçerlidir. 338, ülkemizde bir şehre ait alan kodudur. 338 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Karaman'nın telefon kodu nedir? İşte, tüm detaylar...

338, sabit hatlı bir telefonu aramak için başına eklenen koddur. Telefon numarasını çevirmeden önce "0 338" şeklinde girilen bu kod, aynı zamanda görüşmenin hangi şehre olacağını belirtir. Eğer Karaman şehrini, şehir dışındayken bir sabit hattan arayacaksak, 0 338 kodunu eklemek gerekir. Eğer Karaman'ın içindeyken bir sabit numarayı arayacaksak, kodu eklemeye gerek yoktur. Herhangi bir cep telefonundan Karaman şehrindeki bir numarayı arayacaksak ise önce alan kodu, sonra numara çevrilir.

Haberin Devamı

ÖRNEKLER

  • Şehir dışındaki bir sabit hattan Karaman'ı ararken: 0338 111 11 11
  • Cep telefonundan Karaman'ı ararken: 0388 111 11 11
  • Karaman'da bir sabit hattan Karaman'ı ararken: 111 11 11

338 NERENİN ALAN KODU?

0 338 alan kodu Karaman'a ait alan kodudur. Ancak Karaman'da bulunan bir kişiyi cep telefonu numarasından arayacaksak, bu numarayı eklemeye gerek yoktur. Aynı şekilde şehir içi aramalarda da alan kodu gerekli değildir. Ama şehir dışındaki bir sabit hattan Karaman'ı aramamız gerekirse, bu durumda numaradan önce 0338 kodu çevrilir.

338 NERENİN TELEFON NUMARASI?

338 Karaman şehrine ait olan telefon numarası, yani telefon kodudur.

KARAMAN ŞEHRİNİN TELEFON KODU NEDİR?

İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Karaman şehrinin telefon kodu 338'dir. Yani Karaman'da yer alan bir sabit hat numarasını aramak için şehir dışından arayacak kişiler numara başına 338 telefon kodunu eklemelidir.

Haberin Devamı