Pratik Bilgiler 35 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 35 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

35 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 35 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Paylaş
35 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 35 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Türkiye Cumhuriyeti'ndeki araç plakaları, illerin alfabedeki sırasına göre sıralanmıştır. 0'dan 81'e kadar plaka vardır. Peki, 35 plaka nerenin plaka kodu? 35 plaka hangi şehir? 35 plaka ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Özellikle şehirler arası yolculukta farklı plaka kodu görmek bir hayli merak konusu oluyor. Peki, 35 nerenin plaka kodu? 35 plaka hangi şehir? 35 plaka ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Haberin Devamı

35 PLAKA NERENİN PLAKA KODU VE HANGİ ŞEHRE AİT?

Ülkemizde yer alan il sayısı 81 tanedir. Bu illerin plaka kodları birbirinden farklıdır. Bu sayede hangi şehrin hangi plakaya sahip olduğu kolayca anlaşılmaktadır. 35 plaka kodunun sahibi ise Ege Bölgesi'nde yer alan kıyı şehrimiz İzmir'dir.

35 plakaya sahip olan İzmir'in 30 adet ilçesi bulunmaktadır. İzmir'in merkezi ile ilçeleri arasında plakalar içerisinde yer alan harf grupları değişiklik göstermektedir. Plakanın başında bulunan 35 sayısı ise hem merkezde hem de ilçelerde aynıdır. Bunun nedeni ise hangi ilçenin İzmir'e ait olduğunun bilinmesiyle alakalıdır.

Nerede olursanız olun eğer karşınıza 35 plakalı bir araç çıkarsa bu plakalı araç İzmir'e aittir. Türkiye'nin popüler şehirlerinden birisi olan İzmir'in plaka kodunu bilerek genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Türkiye genelinde sıkça rastlanan bir plaka kodu olarak 35 sayısı karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı