Pratik Bilgiler 352 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kayseri şehrinin telefon kodu nedir?

352 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kayseri şehrinin telefon kodu nedir?

Paylaş
352 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kayseri şehrinin telefon kodu nedir?

Şehirler telefon kodlarına göre birbirinden ayrılmaktadır. 352 kodu da bir şehrin kodudur. Kayseri şehrinin kodu 352 olarak belirlenmiştir. Kayseri şehri ile iletişime geçmek için 352 kodu kullanılmaktadır. Gerekli iletişim yerlerine 352 kodu yazılarak doğru bir iletişim ağı kurulmaya çalışılmaktadır. Telefonuna da bir arama geldiğinde numaranın başında 352 yazabilir ve Kayseri’dir. İşte, tüm detaylar.

Kayseri şehrinin telefon kodu 352 telefon kodudur. Kayseri ili içinde bir arama yapıldığında numaranın başında 352 yazmaktadır. Parantez içinde 352 kodunu gördüğünüzde aramanın Kayseri’den geldiğini anlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

352 NERENİN ALAN KODU?

352 alan kodu Kayseri iline ait bir alan kodudur. Telefon numaraları başına 352 alan kodu yazılmaktadır. Posta ve kargo adreslerinde de yine 352 kodu yazılmaktadır. Bu sayede telefon aramaları ve kargolar istenildiği gibi Kayseri’ye ulaşmaktadır.

352 NERENİN TELEFON NUMARASI?

Kayseri şehrinin telefon numaralarının başında 352 kodu yazmaktadır. 352 telefon kodu telefon numaralarının başında ve parantez içinde yer almaktadır. Kayseri iline kayıtlı bir telefon numarasına ulaşmak için 352 koduna ihtiyaç duyulmaktadır.

KAYSERİ'Yİ ARAMAK İÇİN ÖRNEKLER

Kayseri'de bulunan bir kişiyi cep telefonu numarasından arayacaksak, bu numarayı eklemeye gerek yoktur. Aynı şekilde şehir içi aramalarda da alan kodu gerekli değildir. Ama şehir dışındaki bir sabit hattan Kayseri'yi aramamız gerekirse, bu durumda numaradan önce 0352 kodu çevrilir.

Haberin Devamı

Telefon numarasını çevirmeden önce "0352" şeklinde girilen bu kod, aynı zamanda görüşmenin hangi şehre olacağını belirtir. Eğer Kayseri şehrini, şehir dışındayken bir sabit hattan arayacaksak, 0352 kodunu eklemek gerekir. Eğer Kayseri'nin içindeyken bir sabit numarayı arayacaksak, kodu eklemeye gerek yoktur. Herhangi bir cep telefonundan Karaman şehrindeki bir numarayı arayacaksak ise önce alan kodu, sonra numara çevrilir.

  • Şehir dışındaki bir sabit hattan Kayseri'yi ararken: 0352 111 11 11
  • Cep telefonundan Kayseri'yi ararken: 0352 111 11 11
  • Kayseri'deki bir sabit hattan Kayseri'yi ararken: 111 11 11

KAYSERİ ŞEHRİNİN TELEFON KODU NEDİR?

Diğer şehirlerin olduğu gibi, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kayseri şehrinin de bir telefon kodu bulunmaktadır. Bu telefon kodu 352 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir telefon numarası aranmak istendiğinde başına 352 kodu yazılmaktadır. Böylece doğru bir kod yazılmaktadır.