Pratik Bilgiler 474 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kars şehrinin telefon kodu nedir?

474 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kars şehrinin telefon kodu nedir?

Paylaş
474 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kars şehrinin telefon kodu nedir?

Herkesin yaşadığı şehre ait bir alan kodu bulunmaktadır. Bu sayede sabit hatları arayabilirsiniz. Çünkü sabit bir hattı aramak için şehrin alan kodunu bilmek gerekir. Kars şehri de 474 alan koduna sahiptir. "474 nerenin alan kodu? Nerenin telefon numarası? Kars şehrinin telefon kodu nedir?" sizler için derledik.

Alan kodları illere ayrı ayrı verilmiştir. Bu da karışıklık çıkmasını kolayca engeller. Ayrıca bir şehrin sabit hat numarasına ulaşmak için bu alan kodları gereklidir.

Haberin Devamı

474 NERENİN ALAN KODU?

474 alan koduna sahip olan ilin ismi Kars olarak bilinir. Doğu Anadolu bölgesinin bir şehri olan Kars'ta 474 alan kodu geçerlidir.

474 NERENİN TELEFON NUMARASI?

474 olarak bilinen numarayı aradığınız zaman Kars iline ulaşırsınız. Çünkü 474 ile başlayan numaralar Kars'a çıkar. 474 sabit hatlı bir telefonu aramak için başına eklenen koddur.

Telefon numarasını çevirmeden önce "0474" şeklinde girilen bu kod, aynı zamanda görüşmenin hangi şehre olacağını belirtir. Eğer Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kars şehrini, şehir dışındayken, örneğin Kayseri'deki bir sabit hattan arayacaksak, 0474 kodunu eklemek gerekir. Eğer Kars'ın içindeyken bir sabit numarayı arayacaksak, kodu eklemeye gerek yoktur. Herhangi bir cep telefonundan Kars şehrindeki bir numarayı arayacaksak ise önce alan kodu, sonra numara çevrilir.

Haberin Devamı

ÖRNEKLER

  • Şehir dışındaki bir sabit hattan Kars'ı ararken: 0474 111 11 11
  • Cep telefonundan Kars'ı ararken: 0474 111 11 11
  • Kars'ta bir sabit hattan Karaman'ı ararken: 111 11 11

KARS ŞEHRİNİN TELEFON KODU NEDİR?

Kars şehrine ait bir telefon numarasını aramak istiyorsanız eğer başına alan kodu olarak 474'ü eklemeniz gerekir. Aksi halde aradığınız telefon numarasına ulaşma şansınız yoktur. Buna dikkat ederek çevirdiğiniz numaraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.