Pratik Bilgiler e-Devlet sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu e- Devlet üzerinden nasıl yenilenir?

e-Devlet sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu e- Devlet üzerinden nasıl yenilenir?

Paylaş
e-Devlet sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu e- Devlet üzerinden nasıl yenilenir?

Kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılmasına olanak sağlayan sistem e-Devlet’tir. Sektöründe idari boyutta gerçekleştirilmesi gereken işlemler için vatandaşların e-Devlet şifreleriyle sisteme girebilmesi ve işlemleri gerçekleştirebilmeleri mümkün olur ve büyük kolaylık saylar. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ilk olarak e -devlet resmi web sitesine giriş yapması gerekir. Peki, e-Devlet sağlık raporu nasıl alınır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

e-Devlet birçok kamu hizmetinin internet üzerinden alınmasına olanak sağlar. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin de e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söylemek mümkün olabilir.

Haberin Devamı

Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.

Sağlık raporu e-devlet üzerinden nasıl alınır?

Sağlık raporu özellikle resmi bir başvuru yapılması sırasında istenilen belgeler arasında yer alır. Sağlık raporu, kişinin bir sağlık sorunu olmadığını göstermekte olan belge olarak ifade edilebilir. e- devletten sağlık hizmetlerinin yer aldığı bölüme geçilmesi gerekir. Kişisel sağlık bilgi formu seçeneğine basarak e-Devlet sitesi üzerinden sağlık raporunun alınması da mümkün olur.

Sürücü belgesi almak için gerekli olan sağlık belgesi de dahil olmak üzere tüm sağlık raporlarının e-Devlet üzerinden alınması mümkün olur. e-Devlet sisteminde aile hekiminde kayıtlı olan tüm belgelere ulaşım sağlanması ve bu şekilde de sağlık raporu alınması mümkün olur. Kişisel sağlık bilgi formu ehliyet yenileme ve ehliyet alma sırasında gerekli olan bir belge olarak bilinir. Sağlık raporu almadan önce ise kişisel sağlık bilgi formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir.

Haberin Devamı

Kişisel sağlık bilgi formunun doldurulmasının ardından ilgili sağlık kuruluşlarına gidilerek sağlık raporunun alınması mümkün olur. Sürücü raporu beyan başvurusunda bulunulması e-Devlet aracılığıyla hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu form kişinin kendisi tarafından doldurulmalıdır. Sürücü belgesi çıkarmak veya yenilemek isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden form doldurmadan direk sağlık kuruluşlarına giderek sağlık raporu almaları mümkün olmaz.

Sağlık raporu e-Devlet’ten nasıl yenilenir?

e-Devletten sağlık raporu alınabileceği gibi alınan sağlık raporunun yenilenme işleminin gerçekleştirilmesi de mümkün olur. Sağlık raporunu e-Devlet üzerinden yenilemek isteyen kişilerin öncelikli olarak e-Devlet sistemine kendilerine özel şifreleri ve TC kimlik numaralarıyla giriş yapmaları gerekir.

Giriş yaptıktan sonra ise 'Kişisel Sağlık Bilgi Formu' şeklinde bir arama yapılması gerekir. Açılan sayfada ise bir sağlık raporu başvurusunun olmaması durumunda sağ üst köşede yer alan yeni başvuru seçeneği ile başvuru oluşturulması gerekir.

Haberin Devamı

Sağlık raporu alınması veya yenilenmesi sırasında karşınıza çıkan formun doldurulması gerekir. Açılan sayfada ise kişisel bazı verilerinizin yazılması gerekir. İstenilen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yazılması ise oldukça önemlidir. Son olarak ise alt kısımda bulunan devam et seçeneğine basılması gerekir. Böylece işlem sonucunu gerçekleştirmeniz ve tamamlamanızın ardından da sağlık raporu başvurunuz tamamlanmış olur.