Pratik Bilgiler Ekim ayında hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balıklar lezzetli olur? İşte ekim ayında yenmesi tavsiye edilen balıklar

Ekim ayında hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balıklar lezzetli olur? İşte ekim ayında yenmesi tavsiye edilen balıklar

Paylaş
Ekim ayında hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balıklar lezzetli olur? İşte ekim ayında yenmesi tavsiye edilen balıklar

Ekim ayında hangi balıklar yenir?” sorusu havaların soğuması ve sonbaharın kendini günden güne hissettirmesiyle daha fazla araştırılır oldu. 1 Eylül itibariyle balık sezonu açıldı ve çeşit çeşit balıklar tezgahlardaki yerini almaya başladı. Hem damağına hem de sağlığına düşkün olanlar da “Ekim ayında hangi balıklar lezzetli olur?” sorusuna yanıt ararken, ekim ayında yenmesi tavsiye edilen balıkları bir araya getirdik…

Derya kuzusu balıklar, sonbahar ve kış aylarının lezzet ve sağlık deposu yiyeceği olarak sofralardaki yerini almaya başlıyor. Ülkemizin 3 yanının denizlerle çevrili olması nedeniyle denizlerdeki çeşitlilik artarken, balıklardaki lezzet de her ay farklılık gösteriyor. Peki, Ekim ayında hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balıklar lezzetli olur? İşte ekim ayında yenmesi tavsiye edilen balıklar…

Haberin Devamı

EKİM AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR?

Hem balıkçılar hem de uzmanlar, ekim ayında yenmesi gereken balıkları listelerken, balıkların Karadeniz’de beslenip yağlandıktan sonra, Marmara Denizi’ne geldiği dönemi dikkate alıyor.

Ekim ayında lüfer balığının lezzetlendiği belirtilirken, barbunya, palamut, istavrit ve tekir’in yağlı olduğu ve özellikle palamut ve pisi balığı için ekim ayının en güzel zamanı olduğuna dikkat çekiliyor.

Bunların dışında ekim ayında yenecek balıklar arasında çipura, barbunya, levrek, kılıç, palamut sardalya, traça ve orfoz da yer alıyor.

HANGİ AYDA HANGİ BALIK TÜKETİLMELİ?

OCAK: Lüfer, uskumru, palamut ve istavrit, kefal, hamsi, çinekop, tekir ve kırlangıç.

ŞUBAT: Kalkan, hamsi, gümüş, kalkan, izmarit, mersin, kefal, torik, kaya balığı, levrek, tekir, kefal, dere pisisi, minakop, midye.

Haberin Devamı

MART: İzmarit, kalkan, mezgit, kaya balığı, mersin, kefal, mezgit, levrek, yayın.

NİSAN: Gümüş, kalkan, mersin, izmarit, levrek, kefal, morina, kaya balığı.

MAYIS: İzmarit, mezgit, kalkan, iskorpit, tekir, minakop.

HAZİRAN: Mercan, kaya balığı, akya, sarıağız, mersin, orfoz, orkinos, sardalya.

TEMMUZ: Çinekop, sarıağız, akya, sarıkanat, kaya balığı, orkinos, trança, istavrit, sardalya sinarit.

AĞUSTOS: Çinekop, sinarit, kaya balığı, sarıağız, sarıkanat orkinos, istavrit.

EYLÜL: Palamut, izmarit, istavrit, sardalya, kılıç, kırlangıç, lüfer kolyoz, barbunya, izmarit, çipura, çinekop, kırlangıç ve kılıç.

EKİM: Lüfer, barbunya, palamut, istavrit, tekir, pisi balığı palamut, barbunya, kılıç, çipura, lüfer, tekir, levrek, palamut, sardalya, traça orfoz.

KASIM: Uskumru, hamsi lüfer, barbun, mercan ve levrek.

ARALIK: Lüfer, palamut, uskumru, torik, uskumru, hamsi, barbunya tekir.