Dini bilgiler El Cami̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Cami̇ esmasının faziletleri nelerdir?

El Cami̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Cami̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El Cami̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Cami̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Kuran-ı Kerim’de yer alan Esma-ül Hüsnaları zikretmenin faziletleri ve sevapları oldukça fazla. Allah’ın güzel isimleri anlamına gelen Esma-ül Hüsnalar tek tek zikredilebileceği gibi diğer esmalar ile birleştirilerek de zikredilebiliyor. El Cami esması da anlamı merak edilen esmalar arasında yer alıyor. İşte, tüm detaylar.

El Cami esması Kuran-ı Kerim’de Zümer suresi içerisinde geçmektedir. El Cami istediği kişiyi, istediği şekilde ve istediği yerde toplayabilen demektir.

Haberin Devamı

EL CAMİ̇ NE DEMEK?

El Cami Arapça Cemea isminden türemiştir. Mükemmel olan her şeyi sıfat olarak kendinde bulunduran, ruhu ve bedeni bir araya getiren, dostları ve kalpleri birleştiren demektir. El Cami esması Allah’ın istediğini istediği yerde bir araya getirme, toplama ve yaklaştırma kudretini anlatmakladır. Kıyamet günü geldiğinde ‘O’ tüm kullarını toplayacak olandır.

Allahu Teala birbirine benzeyenleri bir arada toplayandır. İnsanları da yerkürede bir araya toplamıştır.

Birbirine benzemeyenleri bir araya toplayandır. Ayı, yıldızı, güneşi, gökleri, hayvanları, havayı, bitkileri toplayandır.

Birbirinin karşıtı olan varlıkları bir araya getirendir. Gündüz ile gece, kuru ile aş, sıcak ile soğuk, dişi ve erkek gibi.

Haberin Devamı

Allahu Teala bütün kullarının kalplerini Kuran ile birleştirmektedir.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL CAMİ̇ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El Cami esması 4 büyük meleğin (Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil) isimlerinin baş harflerinden meydana geldiği için oldukça etkilidir. El Cami esması hem tek başına hem de diğer esmalar ile birleştirip okunabilen zikirler arasındadır. Ya Cami şeklinde zikredilebileceği gibi Ya Cami Celle Celalü şeklinde de zikredilebilmektedir. El Cami esmasının faziletleri aşağıdaki şekildedir:

El Cami esmasını El Vedud esması ile her gün 100 ya da 1000 defa Ya Cami Ya Vedud şeklinde okuyan kişi tez vakitte sevdiğine kavuşur.

El Cami esması kayıp eşyaları bulmak için her gün 111 defa okunur.

Her gün 114 defa El Cami esmasını zikreden eşler arasında sevgi artar, ilişkileri uzun ömürlü olur.

Her gün düzenli olarak El Cami zikreden kişi hayallerine ulaşır.

Her gün 12.996 defa Ya Cami Celle Celalühü şeklinde zikir çekmek terk eden kişiyi geri döndürmeye ve küslükleri gidermeye vesile olur.

Çalınan bir eşyayı bulmak için 5 vakit namazın ardından 114 defa Ya Cami zikrine devam eden kişi çalınan eşyasını geri alır.

El Cami esmasını her sabah uyanır uyanmaz 114 kere okuyan kimse istediği kişinin gönlünü fetheder ve isteklerine kavuşur.

Herhangi bir şeyi çalınan ya da kaybolan kişi bir şeyini kaybeden kişi dua ederken duasının sonunda 114 defa Ya Cami Celle Celalü zikrederse kaybolan ya da çalınan her şeyini geri alır.

Haberin Devamı

EL CAMİ ZİKİR SAYISI, ZİKİR GÜNÜ VE ZİKİR SAATİ

El cami esmasının zikir sayısı 114’tür. Zikir günü Perşembe günüdür. El Cami esmasının zikir saati sabah saatleridir.