Pratik Bilgiler Facebook kalıcı hesap silme nasıl yapılır? Facebook hesap silme (kapatma) linki 2022

Facebook kalıcı hesap silme nasıl yapılır? Facebook hesap silme (kapatma) linki 2022

Paylaş
Facebook kalıcı hesap silme nasıl yapılır? Facebook hesap silme (kapatma) linki 2022

Facebook, günümüz popüler sosyal medya araçlarının başında gelmektedir. İnsanların gününü paylaşmasına, sohbet etmesine, konum bildirmesine, takipleşmesine vb. birçok imkan sunan Facebook, kullanıcılar tarafından bazen kapatılmak istenebilmektedir. Bunun nedeni kişiden kişiye göre değişir. Oldukça yaygın kullanılan Facebook kalıcı hesap silme nasıl yapılır? İşte, Posta.com.tr okurları için merak edilen tüm detaylar.

Facebook, ilk olarak 2004 yılında insanların iletişim kurması ve bilgi alışverişinde bulunması amacı ile kurulmuştur. Ülkemizde faaliyet göstermesi ise 2006 yılında gerçekleşmiştir. İnsanların sosyalleşmesini kolaylaştıran bu sosyal ağ, zamanla daha farklı amaçlara hizmet etmeye başlamış ve kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır.

Haberin Devamı

FACEBOOK KALICI HESAP SİLME NASIL YAPILIR?

Facebook, her geçen gün daha büyük bir kitleye hitap etmeye devam eden sosyal mecradır. Ancak bazen kullanıcılar hesaplarını kapatarak artık bu sosyal medya ağını kullanmayı bırakmak isteyebilir. Gün geçtikçe çoğalan farklı mecraların kullanımı artmasından dolayı Facebook kullanımına son vermek isteyen kişilerin merak ettiği ilk soru Facebook hesabının kalıcı olarak nasıl kapatılabileceğidir. Facebook hesabı isteğe göre süreli ve süresiz olarak kapatılabilmektedir. Yani hesap dondurularak daha sonra yeniden aktifleştirilebilmektedir.

Bir diğer seçenek de hesabı kalıcı olarak silerek yok etmektir. Hesabın kalıcı olarak silinmesi durumunda artık o hesap kullanılamamaktadır. Aktifliği tamamen sona ermektedir. Kullanıcılar hesaplarını tamamen kapatmaya verdikleri durumda ilk olarak Facebook'a giriş yapılmalıdır. Facebook silme işlemi hesabın kendi içerisinde gerçekleşmektedir. Facebook hesaba giriş yapıldıktan sonra sağ üst köşede bulunan profil kısmına giriş yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Profil kısmında bulunan Facebook bilgiler kısmına tıklanarak o sekmeye giriş yapılmalıdır. Facebook bilgiler kısmında bulunan dondurma ve silme sekmesinden hesabı kalıcı olarak sil seçeneği ile hesabın silinmesi mümkündür. Hesabı kalıcı olarak sil seçeneği ile hesap silindikten sonra yeniden erişim yapılamaz. Silinen hesaba erişim yapılamadığı gibi hesap içerisinde yer alan gönderi, fotoğraf, mesaj vb. ulaşmakta mümkün değildir.

FACEBOOK HESAP SİLME (KAPATMA) LİNKİ 2022

Facebook, dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biridir. Kullanıcı sayısı gün geçtikçe artmasına rağmen bazı kullanıcılar artık Facebook kullanmaktan vazgeçmektedir. Bir başka durumda birden fazla hesaplar için olup kullanıcıların birden fazla hesabı olması durumda kullanmadıkları hesabı kapatmak, kalıcı olarak silmek isteyebilmektedir. Bu durumda Facebook üzerinden hesabın kalıcı olarak silinmesi mümkündür. Aşağıda vermiş olduğumuz link ile de Facebook hesabınıza erişerek yönlendirmek ile Facebook hesap silme sekmesine geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bilgisayarınız veya telefonunuzdan Facebook'a giriş yaptıktan sonra hesap silme linki: https://www.facebook.com/deactivate_delete_account

Üst kısımda verilmiş olan link ile Facebook hesabının kalıcı olarak silinmesi gerçekleştirilebilir. İlk olarak linkin yönlendirmiş olduğu sayfaya geçerek Facebook hesaba giriş yapılmalıdır. Yönlendirmeler takip edilerek hesap sil seçeneği işaretlenerek hesabı silme işlemine devam et butonuna tıklanmalıdır. Burada istenen bilgiler girilerek devam et seçeneği hesabı kalıcı olarak silinebilir. Kalıcı olarak silinen hesaplara yeniden giriş yapılamamaktadır.

SADECE HESAP DONDURMA NASIL YAPILIR?

Hesabınızı dondurmak için:

  • Ana profilinizden Facebook'un sağ üst tarafındaki account simgesine tıklayın.
  • Ayarlar ve gizlilik'i seçin ve sonra Ayarlar'a tıklayın.
  • Sol sütunda Facebook Bilgilerin'e tıklayın. Yeni Sayfalar deneyiminde bir sayfaya Facebook erişiminiz varsa: Gizlilik'e ve sonra Facebook Bilgilerin'e tıklayın.
  • Dondurma ve Silme'ye tıklayın.
  • Hesabı Dondur'u seçin, sonra Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et'e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.