Pratik Bilgiler Islak çamaşır makinede ne kadar bekletilebilir?

Islak çamaşır makinede ne kadar bekletilebilir?

Paylaş
Islak çamaşır makinede ne kadar bekletilebilir?

Çamaşır makinesine attığınız çamaşırları asmayı unutmuş olabilir ya da başka işlere dalmış olabilirsiniz. Panik yapmayın! Çamaşır makinesinde ıslak çamaşır belirli bir süre durabilir ve hiçbir sorun olmaz. Fakat bu süreyi aşmaya başlarsanız bazı problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çamaşır makinesini çalıştırıp, başka işlerle uğraşmak ya da alışverişe gitmek, hemen hemen herkesin yaptığı bir şeydir. Sonrasında bazen makinede çamaşır olduğunu bile unuturuz. Peki yıkanmış bir çamaşır ıslak halde makinede ne kadar bekletilebilir? Bekletilirse ne olur?

Haberin Devamı

ISLAK ÇAMAŞIR MAKİNEDE NE KADAR BEKLETİLİR?

Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.

Eğer bekletilen çamaşırlarda koku varsa, asla kurutucuya atmayın ya da kurutmak için asmayın. Çünkü oluşan koku çamaşırlar kuruduğunda gitmeyecektir. Kokunun gitmesi için ıslak çamaşırları tekrar yıkamanız gerekir.

Ayrıca, yıkama bittikten sonra çamaşırları makineden hemen almazsanız, çamaşırlarınız daha fazla kırışacaktır ve kurudukları zaman ütülemek ve kırışıklıkları açmak da o kadar kolay olmayacaktır.

O nedenle yıkanan çamaşırları bekletmeden makineden çıkarmayı alışkanlık haline getirmek işlerinizi daha kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı