Pratik Bilgiler Kene nasıl çıkarılır? Kene nasıl çıkarılmalıdır?

Kene nasıl çıkarılır? Kene nasıl çıkarılmalıdır?

Paylaş
Kene nasıl çıkarılır? Kene nasıl çıkarılmalıdır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kenelerde kendini göstermeye başladı. Özellikle piknikçiler kene nasıl çıkarılır ve kene nasıl çıkartılmalıdır konuları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Kene vücuda yapıştığında sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Zehirlenmelere ve ölümlere sebebiyet verebilir. Bunun için doğru çıkarmak çok önemlidir. Peki, kene nasıl çıkarılır? Kene nasıl çıkarılmalıdır? İşte, bütün detaylarıyla kene çıkarma yöntemleri...

Doğada vakit geçirmeye başlayanlar kene sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu nedenle birçok kişi keneni nasıl çıkarılması gerektiğini araştırıyor. Peki, kene nasıl çıkarılır? Kene nasıl çıkarılmalıdır? İşte, bütün detaylarıyla kene çıkarma yöntemleri...

Haberin Devamı
Ölümcül kene, doğru yöntemle bir an önce çıkartılmalı Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, ölümlere neden olan kenenin vücuttan doğru yöntemle çıkartılması gerektiğini söyledi.

KENE NEDİR?

Kene, vücuda yapışan bir örümcek çeşididir. Deriye yapışınca kişideki kanı emerler ve vücutta zehir bulunuyor ise vücuda aktarırlar. Birçok çeşit kene vardır. Bunların hepsi zararlı yapıya sahip değildir. Bu yazımızda kene nedir konusu hakkında sizlere bilgiler aktardık. Şimdi ise kene nasıl çıkarılır gelin beraber inceleyelim.

KENE NASIL ÇIKARILIR?

Kene çıkarmak oldukça hassas yapılması gereken bir iştir. Peki, nasıl çıkarılır? Öncelikle şunu belirtelim asla el ile çıkarılmaması gerekir. En doğru ve basit yöntem ince uçlu bir cımbız ile keneyi çıkartmaktır. Kene cımbızın ucu ile sağlam bir şekilde tutulur ve daha sonra yavaş yavaş çekilir. Kopmamasına dikkat edilmelidir. Kene çıkarılır çıkarmaz bu bölgeye alkol veya kolonya dökülür.

Haberin Devamı

KENE ÇIKARILMASINA YARDIMCI ARAÇLAR

Kene çıkarılması için genelde cımbız kullanılır. Fakat cımbız olmadığı durumlarda keneyi çıkarmak için başka alet bulunur. Kenelerin çıkarılması için yardımcı araç aşağıdaki gibidir:

Cımbız yerine pense kullanılabilir. Pense ile kene salam bir şekilde kavranır ve tutulur. Daha sonra yavaş bir şekilde deriden ayrılması sağlanır. Bunu yaparken kenenin kopmamasına çok dikkat etmemelisiniz. Kene çıkarırken kenenin dikey bir şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

KENE ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

Birçok çeşit kene çıkarma yöntemi bulunmaktadır. Şimdi sizlere kene nasıl çıkarılır bu konuyu ayrıntılı şekilde anlatacağız. İşte kene çıkarma yöntemleri aşağıdaki gibidir

CIMBIZ İLE ÇIKARMAK

Cımbız ile kene çıkartmak için keneyi cımbızla sıkıca tutun. Daha sonra keneyi dikey bir şekilde tutarak keneyi ciltten yavaş bir şekilde ayırın.

KENE KARTI İLE ÇIKARMAK

Kene kartı ile keneyi çıkarmak için kene kartını cilde düz bir şekilde koyun ve kartın yan kısmını keneye doğru ittirin. Daha sonra bu hareketler ile kenenin deriden ayrılmasını saplatın. Bunun mutlaka dikkatli ve yavaş bir şekilde yapmalısınız

KENE KEMENTİ

Kene kementi kene çıkarmak için sık kullanılmaktadır. Bununla kene çıkarmak için kementin ilmiğini kenenin üzerine tam geçirmek çok önemlidir. Tam üzerinde olduğu zaman kementini daraltın ve yavaş yavaş kaldırın. Bu şekilde kene rahat bir şekilde çıkacaktır. Mutlaka dikkatli ve yavaş bir şekilde hareket edilmelidir. Kenenin bir kısmı koparsa mutlaka sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Haberin Devamı