Pratik Bilgiler Ö harfi ile başlayan hayvan isimleri - Ö ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Ö harfi ile başlayan hayvan isimleri - Ö ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Paylaş
Ö harfi ile başlayan hayvan isimleri - Ö ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Karada, denizde, havada, memeli, kanatlı, tüylü veya tüysüz birçok hayvan çeşidi vardır. Bu hayvanlardan en çok merak edilenlerden arasında O harfi ile başlayan hayvanlar yer alıyor. Peki, Ö ile başlayan hayvan adları nelerdir? İşte, Ö harfi ile başlayan hayvan isimleri...

Bazı oyunlarda kullanmak için veya sadece meraktan birçok kişi Ö harfi ile başlayan hayvan isimlerini merak ediyor. Peki, Ö ile başlayan hayvan adları nelerdir? İşte, Ö harfi ile başlayan hayvan isimleri...

Haberin Devamı

Ö HARFİ İLE BAŞLAYAN HAYVAN İSİMLERİ

Öküz: Hadım edilme sürecinden geçmiş tüm erkek sığırlara öküz denir. Özellikle köy yaşamında ayrı bir öneme sahip olan bu hayvanlar kağnı çekmede kullanılır. Ağırlıkları 600 - 800 aralığında değişkenlik gösterebilir. Güçlü bir yapıya sahip olan öküzler dört bin kilodan fazla yükleri dahi taşıyabilir.

Ördek: Başta dere ve göller olmak üzere suyun bulunduğu her yerde yaşayabilen ördeklerin ayakları perdelidir. Bu perdeler yürümelerini zorlaştırsa da çok daha hızlı yüzmelerini sağlar. Tüyleri kışlık giyim ve yorgan yapımında kullanılır. Birçok türü evcilleştirilse de hala doğada yaşayan vahşi ördekler mevcuttur. En bilinen türleri Pekin ördeği, Büyük Testere ve Cayuga'dır.

Örümcek: 2012 yılında yapılan bir araştırmanın sonucunda dünya üzerinde kırk binden fazla örümcek türü olduğu tespit edilmiştir. Bunların yarısından fazlası zehirlidir. En bilinen türleri arasında karadul, tarantula ve kahverengi keşiş sayılabilir. Ağlarını hem ağ yapmak hem de avlanmak için kullanırlar. Birçoğunun ağı yapışkan bir yapıya sahiptir. Karadul en zehirli örümcek türlerinden biridir ve çiftleştikten sonra eşini yemesiyle bilinir.

Haberin Devamı

Örümcek Maymunu: Zeka ve taklit yetenekleri en gelişmiş beş maymundan biridir. Ağaca tıkma hızları nedeniyle bu ismi almışlardır. Bilimsel adı Ateles olan bu canlıların büyük çoğunluğu yağmur ormanlarında yaşıyor. Toplam yedi alt türü bulunan örümcek maymunlarının baş parmakları yoktur. Beslenme kaynaklarını ormandaki meyveler ve böcekler oluşturur. Herhangi bir saldırı riskine karşı toplu halde uyuyan Ateles türü maymunlar, 'nesli tükenme riski bulunan hayvanlar' listesinde yer almaktadır.

Öpücük Böceği: Kan emme özellikleri nedeniyle Vampir Böcek adıyla da bilinen, son derece tehlikeli bir böcek türüdür. Koku alma duyuları çok gelişmiştir. Renkleri genelde siyah ve kırmızıdır. Peru ve Meksika başta olmak üzere Güney ve Orta Amerika ülkelerinin neredeyse tamamında görülür. Zehirli olmayan bu böcekler kanını emdiği canlılara mikrop bulaştırabilir.