Pratik Bilgiler Şebboy çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Şebboy çiçeği hikayesi nedir?

Şebboy çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Şebboy çiçeği hikayesi nedir?

Paylaş
Şebboy çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Şebboy çiçeği hikayesi nedir?

Balkon ve bahçelere güzellik katan şebboy çiçeği, son zamanlarda en çok merak edilen ve bakımı araştırılan bitkiler arasında yer alıyor. Peki, şebboy çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Şebboy çiçeği özellikleri nelerdir? Şebboy çiçeği hikayesi nedir? A'dan Z'ye tüm detaylarıyla şebboy çiçeği bakımı, sulaması ve özellikleri...

Bulunduğu ortama güzellik katan ve görüntüsüyle kendine hayran bırakan şebboy çiçeği, son zamanların en çok merak edilen bitkileri arasında yer alıyor. Peki, şebboy çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Şebboy çiçeği özellikleri nelerdir? Şebboy çiçeği hikayesi nedir?

Haberin Devamı

ŞEBBOY ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

Şebboy çiçeği güneşi seven bir çiçektir. Dolayısıyla mutlaka güneşte tutmanız gerekiyor. Gün boyunca güneşte kalması iyi olacaktır. Aynı zamanda toprak seçiminde toprağın vitamin ve mineral bakımından oldukça fazla zengin olmasına da dikkat etmek gerekir. Koyu renkli topraklardan hoşlanan bu çiçek toprağının iyi drenajlı olmasını da ister. Dolayısıyla toprağı daima drenajlı tutup vitamin ve mineral bakımından düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor.

Soğuğa karşı dayanıklı olan bir çiçektir. Fakat gün boyunca güneşli bir yerde tutmanız iyidir. Kış aylarında ise bu çiçeğin bakımı için minimum 10 derece oda sıcaklığında tutmanız gerekiyor. Işığı çok seven bir bitkidir. Dolayısıyla bol bol ışık alması önemlidir. Bakımında dikkat edeceğiniz bir diğer nokta ise sulamadır. Şebboy çiçekleri için damlama sulaması önerilmektedir. Yaz aylarında özellikle toprağın daima nemli kalması gerekir. Bundan dolayı şebboy çiçekleri için damlama sulaması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Şebboy çiçeğini her mevsim sulamanız gerekmektedir. Özellikle yaz mevsiminde sulama işlemine daha fazla zaman ayırmalısınız. Yaz aylarında damlalama su yöntemini tercih ederek toprağın daima nemli olmasını sağlamalısınız. Toprağın nemli olması ve köklerinin eşit bir şekilde sulanması bu çiçeğin büyümesi için yeterlidir.

ŞEBBOY ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  • Şebboy çiçeğinin yaprakları tüylüdür. Aynı zamanda da küçük yapraklardan oluşmaktadır.
  • Nemli toprakları daha çok severler.
  • Topraklarının daima koyu olmasını isterler.
  • Boylar 100 cm'ye kadar ulaşabilmektedir.
  • Yaprakları çiçeklere göre daha az büyür.
  • Çok yıllık bir bitkidir.
  • Otsu yapıya daha yakın bir çiçektir.
  • Daha çok tohum ile birlikte yetiştirilirler.
  • Süs bitkisi olarak da kullanılırlar.

ŞEBBOY ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?

Bilinen bir hikayesi yoktur.