Pratik Bilgiler Şecaat nedir? Şecaat ne demek TDK? Şecaat örnekleri...

Şecaat nedir? Şecaat ne demek TDK? Şecaat örnekleri...

Paylaş
Şecaat nedir? Şecaat ne demek TDK? Şecaat örnekleri...

Şecaat kelimesi yiğitlik ve kahramanlık ile cesaret gibi anlamlar üzerinden değerlendirilir. Özellikle yiğitlik üzerinden birçok farklı destanda ya da hikayeler de kullanılan bir sözcüktür. Şecaat nedir? Şecaat ne demek TDK? Şecaat Örnekleri hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okuyucuları için araştırdık.

Arapça olarak köken açısından öne çıkan Şecaat sözcüğü, aynı anlamı doğrultusunda Türkçede kullanılır. Bu bağlamda kahramanlık, yiğitlik ve cesaret şeklinde anlamlara sahiptir. Özellikle kahramanlık yapan ve destansı olayları gerçekleştiren birçok kişi veya konular adına bu kelime öne çıkar.

Haberin Devamı

ŞECAAT NEDİR?

Genel olarak yiğitlik ve kahramanlık gibi karşılıklar doğrultusunda Şecaat kelimesi ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda cesaret kelimesi üzerinden de eş anlamlı şekilde karşılık bulur. Hem kişi ya da kişiler için hem de bazı olaylar adına bu kelime anlamı ile kullanılabilir. Kahramansı ve destansı olaylar söz konusu olduğunda, cümle içerisinde bunu anlatırken şecaat kelimesi kullanılabilir. Günümüzde her ne kadar Türkçede yaygın olarak kullanılması bile, yerleşik şekilde bulunan sözcüklerden biridir.

ŞECAAT NE DEMEK TDK?

Şecaat kelimesi adına Türk Dil Kurumu dahilinde kahramanlık ve yiğitlik anlamları yer alır. Aynı zamanda cesaret anlamı üzerinden de yine kullanılan bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkün. Destansı olaylar üzerinden kahramanlık gösteren kişiler konusunda o insanlar için bu kelime kullanılır. Bununla beraber yaşanan ve tarihi geçmiş önemli destanlar ve hikayeler konusunda da yine bu kelimeyi değerlendirmek mümkün. O yüzden birçok farklı kaynaklı ve yazılı eserde karşı karşıya kalınan kelimeler içerisinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ŞECAAT ÖRNEKLERİ

16. Yüzyıl’dan itibaren literatüre giriş yapan şecaat kelimesi, cesaret ve yiğitlik ile kahramanlık kapsamında değerlendirilmektedir. Özellikle destan türündeki birçok farklı konu içerisinde efsanevi kahramanlar adına kullanılır. Aynı zamanda cümle içerisinde ele alınmak suretiyle örnek olarak değerlendirmek mümkün.

‘’O kahramanda çok büyük bir şecaat var. Zamanında ülkesinin topraklarını tek başına mücadele ederek korumaya çalışmış.’’

Bu şekilde farklı cümlelerde şecaat kelimesi kahramanlık ve cesaret ile yiğitlik gibi anlamlar adamlar üzerinden kullanılabilir. Aynı zamanda Türk Tarih içerisinde yer alan birçok önemli kahramana atıfta bulunarak ele alınan kelime üzerinden kaynaklar bulunmaktadır.