Pratik Bilgiler Selef nedir? Selef ne demek TDK? Selef kime denir?

Selef nedir? Selef ne demek TDK? Selef kime denir?

Paylaş
Selef nedir? Selef ne demek TDK? Selef kime denir?

Selef sözcüğü halef kelimesinin zıttı olarak bilinir. Halef sözcüğü bir göreve kendinden daha sonra geleni ifade ederken selef ise önce gelen kişiyi ifade eder. Yani herhangi birisini baz alırsak ondan önce göreve gelen kişi selef olarak ifade edilir. İşte Selef nedir? Selef ne demek TDK? Selef kime denir sizler için derledik.

Eskiden kullanılan birçok kelime günümüzde halen son derece popülerdir. Bunlar arasında selef sözcüğünü görmekte mümkündür. Bunun yanında dilimiz içerisinde yer alan çoğu kelimenin Arapça kökenli olduğu bilinir. Selef sözcüğü de Arapça kökenli olmasıyla dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

SELEF NEDİR?

Selef sözcüğü bir kişiden öncesini ifade eder. Özellikle makam konusunda bu sözcüğü duymak son derece normaldir. Yani birisine göre ondan önce göreve gelmiş olan kişi onun selefi kabul edilir. Doğal olarak selef olan kişi göreve önce gelmiş demektir. Zaten göreve sonradan gelenler halef olarak kabul edilirler.

SELEF NE DEMEK TDK?

TDK içerisinde yer alan dikkat çekici bir sözcükte selef olarak bilinir. Bu sözcüğü TDK'dan faydalanarak rahatça öğrenmeniz mümkündür.

TDK'ya bakıldığında selef sözcüğü şu şekilde anlam bulur;

- Bir görevde veya meslekte kendisinden önce bulunan kimse,

- Öncel,

- Halef karşıtı.

Yukarıda yer alan her anlam selef sözcüğünü ifade etmektedir. Son derece açık ve net bir anlamı olduğunu da söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

SELEF KİME DENİR?

Selef sözcüğü bir göreve önce gelene verilen isimdir. Yani bir makamda veya görevde bulunan kişinin ondan önceki olanı selef olarak bilinir. Arapça kökenli olarak dilimize geçmiştir. Eskiden daha çok kullanılsa da günümüzde yavaş yavaş daha az kullanılmaya başlamıştır.
Selef olarak bilinen kişi öncel olandır. Yani kendinden önce makamda yer alana selef demek mümkündür. Selef olan kişiler görevi bırakana kadar halef olarak görevlerine devam ederler. Bu görev bitip başkası yerlerine geldiğinde ise selef olurlar.

Selef ile ilgili olan örnek cümleler

- Selefi o kadar çok çaba harcasa da yine de başarılı olamadı.

- Seleflerinin ardından göreve gelince daha iyi işler yapacağına dair söz verdi.

- Bu konuda selefleri çok fazla önlem almıştı.