Pratik Bilgiler Tasdik nedir? Tasdik ne demek TDK? Tasdik etmek sözlük anlamı...

Tasdik nedir? Tasdik ne demek TDK? Tasdik etmek sözlük anlamı...

Paylaş
Tasdik nedir? Tasdik ne demek TDK? Tasdik etmek sözlük anlamı...

Tasdik, dilimize Arapça dilinden gelmiştir ve Arapça kökenlidir. Tasdik kelimesinin orijinal kullanımı taṣdīḳ olarak bilinir. Tasdik kelimesinin Türkçedeki karşılığı doğrulama ya da onaylama anlamına gelir. Tasdik nedir ve tasdik etmek sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Tasdik, TDK sözlükte ilk olarak doğrulama anlamına gelir. Türk Dil Kurumundaki ikinci anlamı ise onay ya da onaylama demektir.

Haberin Devamı

TASDİK NEDİR?

Tasdik kelimesi Türkçede kullanılmakta olduğundan merak edilen ve anlamının ne olduğu araştırılan kelimeler arasındadır. Kelimelerin anlamlarını ve kökenlerini bilmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Tasdik kelimesi Türk Dil Kurumuna göre farklı anlamlara gelir. Bu nedenle kelimelerin tüm anlamlarını bilmek ve kullanıldığında da hangi anlamda kullanıldığını anlamak gerekir.

Tasdik, Arapça dilinden dilimize geçmiştir ve sık sık kullanılır. TDK'ye göre de tasdik kelimesi onaylama ya da doğrulama anlamlarında cümle içinde kullanılır. Eğer onay ya da doğrulama anlamında tasdik kelimesini kullanırsanız bu kullanım doğru kabul edilmektedir. Tasdik kelimesi genellikle tek başına değil sözcük öbeği olarak kullanılır. Tasdik kelimesinin en yaygın kullanım şekli tasdik etmek olaraktır.

Haberin Devamı

TASDİK NE DEMEK TDK?

Tasdik, TDK sözlük anlamına göre doğrulama, onay veya onaylama anlamlarına gelir. Genelde tasdik etmek olarak kullanılan bu kelime ile yazılı kaynaklarda ya da belgelerde daha fazla karşılaşılır. Arapça kökenli bir sözcük olmasına rağmen Türkçede uzun yıllar boyunca kullanıldığından dilimize yerleşmiştir. Bu nedenle de sık sık tasdik kelimesini görmek mümkündür. Tasdik, ilk anlamıyla doğrulama, ikinci anlamıyla ise onay ya da onaylama anlamlarındadır.

TASDİK ETMEK SÖZLÜK ANLAMI

Tasdik etmek sözlükteki anlamına bakıldığında onaylamak ya da onay işlemini gerçekleştirmek demektir. Ayrıca tasdik etmek doğrulamak ya da doğrulama işlemini gerçekleştirmek anlamına da gelir. Tasdik kelimesini kullanmak için bir belgenin bir kimse ya da resmi bir kurum tarafından onaylanması, doğrulanması gerekir. Tasdik edilmiş olan her şey onaylanmış ve doğruluğu kabul edilmiş olarak kabul görmektedir. Tasdik köken olarak Arapça kökenlidir ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiştir. Arapça kökenli olmasına rağmen tasdik kelimesi sık sık cümle içinde kullanılır.